News Flash:

Gonoreea poate fi confundata cu infectia urinara

18 Februarie 2016
3280 Vizualizari | 0 Comentarii
gonoreea

Cunoscuta si sub numele de blenoragie, gonoreea este o boala cu transmitere sexuala, produsa de bacteria Neisseria gonorrhoeae. Aproximativ 75% din femeile infectate nu au niciun fel de simptom, fapt care creste riscul de transmitere a bolii. Gonoreea se transmite in timpul contactului sexual (vaginal, oral sau anal) cu un partener(a) infectat(a).

Bacteria infecteaza suprafetele cutanate si mucoase ale portiunii terminale ale tractului genito-urinar, ale anusului, rectului si orofaringelui. Netratata, infectia se poate raspandi. La 90% dintre barbati primele simptome apar intr-un interval de pană la 5 zile de la contactul infectant. Majoritatea prezinta simptome deuretrita (inflamatia uretrei) cu usturimi la urinare, durere la nivelul uretrei si aparitia unei secretii cremoase cu aspect purulent, de culoare galbuie, care pateaza lenjeria. In lipsa tratamentului, pot aparea inflamatii locale (prostatita, cistita sau orhiepididimita). 

La femei, gonoreea este cel mai des asimptomatica. Atunci cand apar,simptomele pot fi confundate cel mai des cu o infectie urinara: usturimi la urinare, prurit, modificarea secretiei vaginale normale (leucoree), dureri lombare si dureri in timpul contactelor sexuale. Netratata, poate produce inflamatii locale (cervicita, cistita, bartholinita) si poate ajunge la ovare si trompe. In cele mai grave cazuri produce infertilitate.   

Contactele sexuale orale pot produce gonoree faringiana care se manifesta prin dureri si dificultat la inghitit. Coexista intotdeauna cu infectia genitala. 
  
Diagnostic si tratament    
Diagnosticul trebuie confirmat printr-un examen de laborator, direct (frotiu) sau dupa cultura, realizate pornind de la prelevatul local. 

Gonoreea se trateaza cu antibiotice (penicilina sau alt antibiotic, daca gonococul responsabil de infectie este rezistent la penicilina). Ambii parteneri trebuie tratati, iar pe durata terapiei, sunt interzise raporturile sexuale. 


blenoragie gonoreea uretrita gonoree faringiana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005698 (s)