News Flash:

GIP: Laura Codruta Kovesi a plagiat capitole intregi. Ce a facut pentru a-si ascunde plagiatul

6 Octombrie 2016
1135 Vizualizari | 0 Comentarii
codruta2
Grupul de Investigatii Politice publica noi dovezi privind plagiatulLaurei Codruta Kovesi in teza de doctorat.


Potrivit informatiilor postate pe pagina de Facebook a Grupului de Investigatii Politice, sefa DNA ar fi copiat capitole intregi din animite lucrari.

Pentru a-si ascunde plagiatul, Kovesi a procedat hoteste: a schimbat unele cuvinte din textul original.

iThenticate a identificat un procent de 34% plagiat in capitolele 2, 3 si 4 ale tezei de doctorat a lui Kovesi.

In capitolele 2, 3 si 4 ale tezei sale de doctorat, Laura Codruta Kovesi a plagiat masiv cartea „Traficul de fiinte umane. Infractor. Victima. Infractiune” scrisa de o echipa condusa de profesorul Gheorghita Mateut si publicata in anul 2005 (cu 6 ani inaintea tezei lui Kovesi) la Editura Alternative Sociale din Iasi.

De exemplu, subcapitolul II.3.2.1 al tezei lui Kovesi plagiaza in intregime subcapitolul 4 al Capitolului 1 al lucrarii lui Mateut. Kovesi nu a pus ghilimele, nu a citat, nu a pus vreo nota de subsol. A incercat insa sa-si ascunda furtul prin mici modificari aduse textului original.
In loc de „noua dimensiune a Europei” cum apare in textul original, Kovesi a scris „noua configuratie a Europei”; in loc de „scoate in evidenta pericolul” cum apare in textul original, Kovesi a scris „evidentiaza pericolul”; in loc de „se impune astfel” cum apare in textul original, Kovesi a scris „s-a impus astfel”; in loc de „prin ratificare” cum apare in textul original, Kovesi a scris „ratificand”; in loc de liniutele care apar in textul original, Kovesi a pus sageti. 
O alta modalitate prin care Kovesi a incercat sa-si ascunda plagiatul a fost urmatoarea: Fara a folosi vreodata ghilimelele si pentru a crea impresia ca s-a inspirat doar in cateva pasaje din lucrarea lui Mateut, Kovesi a introdus cateva note de subsol cu trimiteri la aceasta lucrare. De exemplu, paginile 259 si 260 din lucrarea lui Kovesi sunt copiate in intregime din Mateut. Pentru a disimula faptul ca au fost preluate bucati masive de text, la pagina 260 apare o nota la sfarsitul unui scurt paragraf care trimite la lucrarea Traficul de fiinte umane. Infractor. Victima. Infractiune. Paginile urmatoare din teza lui Kovesi preiau din nou, fara sa citeze si fara vreo nota de subsol, pasaje intregi din lucrarea lui Mateut.

Saptamana viitoare, dupa ce GIP va publica toate rapoartele iThenticate care demonstreaza plagiatul lui Kovesi, vom sesiza, din nou, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

dna ithenticate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007084 (s)