News Flash:

Gigi Becali, audiat la DNA

8 Iunie 2016
1166 Vizualizari | 0 Comentarii
becali4
Omul de afaceri George Becali este audiat, miercuri, la sediul DNA, in dosarul deschis de procurori in luna ianuarie, privind cartile scrise de detinuti, lucrari pe baza carora unele persoane condamnate au obtinut zile de libertate.
George Becali a ajuns, miercuri dimineata, la sediul DNA, unde este audiat ca martor in dosarul de favorizarea faptuitorului, deschis in luna ianuarie de procurorii DNA in cazul cartilor scrise de detinuti.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) s-au sesizat din oficiu cu privire la suspiciunea savarsirii infractiunii de favorizarea faptuitorului, in modalitatea ajutorului dat unor persoane condamnate pentru infractiuni de coruptie, in scopul de a ingreuna executarea pedepselor aplicate de instantele de judecata.
"Potrivit procesului verbal de sesizare din oficiu intocmit de procurori, fapta ar fi fost savarsita de mai multe persoane care au actionat concertat in scopul de a crea aparenta ca sunt indeplinite conditiile legale pentru ca persoanele condamnate sa fie liberate conditionat. Dintr-o nota intocmita de Administratia Nationala a Penitenciarelor, precum si din datele existente in spatiul public rezulta indicii ca, in realitate, aceste conditii nu erau indeplinite in realitate, iar prin faptele savarsite s-a urmarit exclusiv favorizarea persoanelor condamnate", explica DNA intr-un comunicat de presa.
Potrivit procurorilor, mai multe cadre universitare ar fi acordat recomandari formale prin care au atestat pretinsa relevanta stiintifica a unor lucrari, exclusiv pe baza titlului acestora, fara a lua contact in vreun mod cu autorul lucrarii si fara a cunoaste viziunea acestuia asupra temelor care urmau sa fie abordate.

george becali dna libertate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005523 (s)