News Flash:

Ghiseele Directie Fiscale, inchise in prima saptamana din acest an

5 Ianuarie 2016
1403 Vizualizari | 1 Comentarii
ghiseu
Angajatii Directiei Fiscale incep sa lucreze normal din a doua saptamana din ianuarie. Valoarea taxelor si impozitelor pe anul 2016 a fost aprobata inca din luna octombrie de consilierii locali. Anul acesta, unii proprietari platesc putin mai mult impozitul pe locuinta, iar cei care nu isi ingrijesc terenurile si casele risca sa intre la supraimpozitare, conform noului Cod Fiscal, dar abia de anul viitor. Mai mult decat atat, timisorenii care locuiesc in cladiri monumente istorice nu mai sunt scutiti de plata impozitului, ca pana acum. In plus, daca nu-si ingrijesc imobilele, risca sa plateasca si ei un impozit de cinci ori mai mare decat ar plati in mod normal.
In noul Cod Fiscal se face o distinctie clara intre imobilele rezidentiale si cele nerezidentiale, renuntandu-se la persoane fizice si persoane juridice. Astfel, cei care folosesc imobilele ce le detin ca si locuinte sau le inchiriaza pentru locuinte platesc un impozit asemanator cu cel din anii trecuti, calculat prin aplicarea cotei de 0,1% asupra valorii impozabile a cladirii, scrie tion.ro. Contribuabilii care inchiriaza insa imobilele ce le detin unor societati comerciale vor plati mult mai mult, impozitul fiind calculat prin aplicarea cotei de 0,6% asupra valorii impozabile a locuintei sau a cladirii in cauza.
In continuare, cei care isi achita darile catre bugetul local cu anticipatie, adica integral pentru tot anul, pana in 31 martie, beneficiaza de reducere de 10%.

cod fiscal
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005860 (s)