News Flash:

Gerul din ultimele zile a facut victime si la Hunedoara

11 Ianuarie 2017
1077 Vizualizari | 0 Comentarii
smurd22
Sapte persoane au ajuns marti la mai multe spitale si centre de primire din judetul Hunedoara suferind de hipotermie cauzata de gerul puternic, victimele fiind gasite pe strada sau in curtea locuintelor de patrulele organizate de pompieri, jandarmi si politisti, se arata intr-un comunicat al Centrului Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei (CJCCI) Hunedoara, remis AGERPRES. 
Pe timpul noptii de luni spre marti au fost organizate 257 de misiuni de patrulare prin localitatile judetului Hunedoara pentru a veni in ajutorul persoanelor aflate in dificultate sau fara adapost. 
Ca urmare a acestor misiuni au fost descoperite persoane cu probleme din cauza frigului pe mai multe strazi din orasele Vulcan, Petrosani, Hunedoara, in satul Pravaleni si intr-o curte din municipiul Brad. Patru persoane au fost transportate cu hipotermie la Unitatile de Primiri Urgente ale spitalelor, iar alte trei victime au fost cazate la centrele de primire din judet. 
"Barbatul preluat dintr-o curte din Brad a fost gasit in stare grava, in hipotermie si cu un traumatism cranio-cerebral, si transportat de SAJ cu o ambulanta la Unitatea de Primiri Urgente. Un alt barbat preluat in aceasta dimineata, in hipotermie si stop cardio respirator, din localitatea Pravaleni, a fost resuscitat la Centrul de Primiri Urgente din Brad", a informat maiorul Anemona Doda, de la CJCCI Hunedoara. 
Potrivit autoritatilor, in cursul noptii de luni spre marti, doua trenuri de calatori au inregistrat, pe teritoriul judetului Hunedoara, intarzieri de peste 150 de minute din cauza defectiunilor aparute, ca urmare a gerului, la sistemul electric al locomotivelor. Este vorba de trenul personal 2007, ce face legatura intre Simeria si Petrosani, si de un tren accelerat care circula pe ruta Bucuresti - Cluj. 
Inspectorul sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara, lt.col. Viorel Demean, a dispus continuarea monitorizarii situatiilor generate in cursul zilei de marti de Codul portocaliu de ger sub care se afla judetul Hunedoara. 
Avertizarea de ger persistent se mentine marti pana la ora 21,00, temperaturile maxime fiind previzionate intre minus 15 si minus 10 grade Celsius, iar minimele intre minus 29 de grade si minus 15 grade Celsius. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004863 (s)