News Flash:

Georgica Cornu si fostul sef al PSD Orsova, RETINUTI!

3 Octombrie 2015
1164 Vizualizari | 0 Comentarii
Georgica Cornu
Omul de afaceri Georgica Cornu si fostul sef al PSD Orsova Constantin Popescu au fost retinuti dupa ce au fost audiati, joi, in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani cu prejudiciu de zece milioane de euro, seful DGASPC Mehedinti, Valentin Popescu, fiind cercetat in libertate. 
Potrivit unor surse judiciare, in urma audierilor care s-au desfasurat, joi dupa-amiaza, la sediul Politiei Judetene Mehedinti, la finalul celor 25 de perchezitii desfasurate in judetele Mehedinti, Timis, Caras-Severin si Arad, au fost retinute pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, cinci persoane, intre care omul de afaceri Georgica Cornu si fostul presedinte al PSD Orsova Constantin Popescu, ambii fiind suspectati de evaziune fiscala si spalare de bani.
In urma perchezitiilor, au fost audiate in total 15 persoane, dintre care cinci au fost retinute, restul fiind cercetate in libertate, scrie ziuadevest.ro.
Astfel, printre cei audiati in dosar se numara fiul lui Constantin Popescu, Valentin Popescu, care detine functia de director al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Mehedinti, acesta urmand sa fie cercetat in stare de libertate, aceeasi masura fiind luata si in cazul mamei fostului presedinte al CJ Mehedinti Adrian Duicu. Ana Duicu este administrator al unei societati comerciale implicata in dosarul in care anchetatorii sustin ca s-au emis facturi fictive in valoare de peste 45 de milioane de euro, prejudiciul adus statului fiind de peste zece milioane de euro.
Cei retinuti urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Mehedinti cu propunere de arestare preventiva.
Totodata, anchetatorii au pus sechestru asigurator pe mai multe autoturisme de lux ale oamenilor de afaceri implicati in dosar, pe sume de bani, atat in numerar, cat si sub forma unor creante, spun sursele judiciare.
Un numar de 25 de perchezitii au avut loc, joi dimineata, in patru judete, la locuintele unor persoane suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani, cu un prejudiciu de peste 10 milioane de euro.
Politistii din Mehedinti, sub coordonarea Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, au facut perchezitii in judetele Mehedinti, Arad, Caras-Severin si Timis, la sediile unor societati comerciale si la locuintele unor persoane. Astfel, 17 perchezitii s-au desfasurat in Mehedinti - in Drobeta Turnu Severin, Orsova si Strehaia -, doua in judetul Timis, cinci in Caras-Severin si una in Arad.
"In fapt, in perioada 2008-2014, 32 de persoane, avand calitate de reprezentanti legali (asociati, administrator, imputerniciti) ai 35 de societati comerciale, ar fi pus la punct un circuit infractional evazionist, bazat pe un sistem financiar - bancar fraudulos, in care ar fi fost implicate firmele controlate de ei in mod direct sau prin persoane interpuse. Acestia ar fi inregistrat, in contabilitatea firmelor, mai multe facturi fiscale emise in baza unor operatiuni comerciale fictive (reprezentand cheltuieli cu achizitia de materiale de constructii, piese si componente auto etc.) in valoare de peste 45.000.000 de euro, pentru care ar fi dedus ilegal taxa pe valoare adaugata si ar fi diminuat artificial impozitul pe profit. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 10.000.000 de euro", potrivit unui comunicat al Politiei Romane.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005802 (s)