News Flash:

Georgica Cornu, ARESTAT la domiciliu!

15 Mai 2015
1105 Vizualizari | 0 Comentarii
Georgica Cornu1
Omul de afaceri Georgica Cornu, retinut in dosarul de evaziune fiscala cu un prejudiciu de trei milioane de euro, a fost arestat la domiciliu joi seara, in timp ce fostul asociat al lui Cornu, Lucian Caraiman, si un sofer al grupului de firme Confort vor fi cercetati sub control judiciar.

Tribunalul Mehedinti a decis, joi seara, ca Georgica Cornu sa fie plasat in arest la domiciliu, iar fostul asociat al omului de afaceri, Lucian Caraiman, si un sofer al grupului de firme Confort, detinut de Cornu, sa fie cercetati sub control judiciar, in dosarul in care sunt acuzati de constituirea unui grup infractional organizat, spalare de bani si delapidare, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Georgica Cornu, Lucian Caraiman si soferul grupului de firme Confort au fost retinuti, miercuri dupa-amiaza, dupa ce au fost ridicati in urma perchezitiilor facute in cursul diminetii in Timisoara.
Potrivit unui comunicat de presa transmis, miercuri, de DIICOT, omul de afaceri Georgica Cornu, fostul sau asociat in grupul de firme Confort, Lucian Caraiman, si un alt reprezentant al societatilor sunt suspectati de constituire a unui grup infractional organizat, folosirea cu rea-credinta a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect, delapidare in forma continuata si spalare a banilor.
Anchetatorii mai aratau ca omul de afaceri Georgica Cornu ar fi initiat grupul infractional organizat in august 2012, ceilalti doi suspecti ocupandu-se de scoaterea din patrimoniul SC C&C Confort SRL a unor bunuri libere de sarcini, pentru a impiedica executarea acestora, pentru ca mai apoi acestea sa fie trecute sub controlul liderului grupului.
“Incepand cu 27 august 2012, suspectii Georgica Cornu si Lucian Caraiman, reprezentanti ai SC C&C MH Confort SRL, prin tranzactii frauduloase succesive, au scos din patrimoniul societatii comerciale patru bunuri imobile in valoare de 11.990.031 lei, care, in drept, au ajuns in proprietatea SC Gorno CG SRL, iar ulterior, prin radierea acesteia, bunurile respective au intrat in proprietatea personala a unui membru al gruparii. Din cercetarile facute in cauza a rezultat ca, in fapt, proprietarul bunurilor a fost Georgica Cornu”, mai arata sursa citata.
Prejudiciul in acest caz este de 11.990.931,39 lei, reprezentand valoarea bunurilor imobile scoase in mod fraudulos din patrimoniul SC C&C MH Confort SRL, prin fraudarea creditorilor acestei societati, inclusiv Ministerul Finantelor Publice prin ANAF Timis, precizeaza DIICOT.

tribunalul mehedinti diicot
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007105 (s)