News Flash:

Gelu Voican Voiculescu ii ia apararea lui Iliescu

22 Octombrie 2015
1151 Vizualizari | 0 Comentarii
gelu voican
Gelu Voican-Voiculescu a declarat ca acuzatiile aduse lui Iliescu in Dosarul Mineriadei sunt "aberante", el sustinand ca responsabilii pentru ceea ce s-a intamplat atunci sunt "fortele care voiau sa impiedice intrarea in normalitate prin consimtirea alegerilor din mai 1990".

Viceprim-ministrul in primul guvern provizoriu din 1990 si responsabil cu controlul serviciilor secrete, in perioada 28 decembrie 1989 - 28 iunie 1990, Gelu Voican-Voiculescu a mai sustinut ca redeschiderea dosarului ar fi o prelungire a unei initiative mai vechi a fostului presedinte Traian Basescu.

"Redeschiderea dosarului s-a facut dupa referendumul pentru invalidarea lui Basescu si Codruta Kovesi a cerut redeschiderea acestui dosar. Pe urma, fostul presedinte Basescu i-a imputat procurorului general Nitu ca intarzie si nu da drumul la redeschiderea acestor dosare. Acum, in acest moment, totul este in inertia acelor initiative, care si-au pierdut obiectul”, a mai adaugat Voican apreciind ca ar vrea sa creada ca „actuala putere nu este interesata sa se rafuiasca cu Iliescu, care tine de domeniul trecutului".

Potrivit lui Gelu Voican, "mecanica procedurala isi urmeaza mersul", insa acuzatiile care ii sunt aduse lui Ion Iliescu "sunt aberante".

gelu voican-voiculescu traian basescu referendumul codruta kovesi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1931 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006451 (s)