News Flash:

GALERIE FOTO - Locuri FASCINANTE din BANAT, care au uimit lumea. Viziteaza-le neaparat!

11 Martie 2015
1721 Vizualizari | 0 Comentarii
Locuri de vis, incarcate de istorie, construite de mana omului sau de puterea incredibila a naturii, peisaje fabuloase, privelisti care-ti taie respiratia – toate se gasesc la doar o aruncatura de bat de Timisoara, in vestul tarii. Comorile din Banatul Montan au fost incluse, recent, intr-un top 10 al locurilor pe care orice turist merita sa le vada in anul 2015, publicat pe pagina de Facebook Banatul Montan – Ghidul tau turistic. Iata care sunt cele mai frumoase locuri din Banat, care nu trebuie sa lipseasca de pe lista turistilor care vor sa admire comorile din vestul tarii:

Calea Ferata Oravita – Anina, supranumita si “Semeringul Banatean”, este cea mai veche cale ferata montana din Romania. Cei 34 de kilometri ai celei mai spectaculoase cai ferate din Romania pot fi parcursi in aproximativ doua ore, si asta datorita traseului dificil. Traseul este supranumit si „Semeringul Banatean” datorita asemanarii cu calea ferata „Semering” din Austria. In acest moment, pe linia Oravita – Anina circula un singur tren format dintr-o locomotiva diesel electrica, construita special pentru aceasta cale ferata, si doua vagoane necompartimentate, cu banci de lemn, construite in anul 1930.
Cheile Nerei sunt cele mai lungi si cele mai frumoase chei din tara noastra, dar si din Europa, in care turistii pot admira un peisaj de o unicitate aparte. Cheile sunt formate de raul Nera, intre Sopotul Nou si Sasca Romana. Lacul Dracului, Lacul Ochiul Beiului sau Cascadele Beusnita sunt doar cateva dintre spectacolele naturii care pot fi admirate in Cheile Nerei.
Clisura Dunarii cuprinde cel mai lung si mai frumos defileu din Europa, si anume Defileul Dunarii. Apele Dunarii au sapat in granit si calcar acest defileu fascinant, cu sectoare inguste si bazine depresionare.
Zona turistica Herculane este una dintre cele mai cunoscute zone din Banat, datorita statiunii Baile Herculane, dar si al Parcului National “Domogled – Valea Cernei”. Desi se afla la altitudinea de doar 168 de metri, in Baile Herculane se poate respira aer ionizat ca la 1.500 – 2.000 de metri, comparabil cu cel din Alpii elvetieni sau de la Cascada Niagara.
Cascada Bigar a devenit, odata cu promovarea care i s-a facut intr-o revista internationala de turism, una dintre cele mai dorite destinatii de vacanta. Cascada Bigar, un fenomen al naturii de o frumusete rara, a fost prezentata drept una dintre cele mai fascinante cascade din lume.
Muntii Semenic si Cheile Carasului ascund frumuseti naturale cu o valoare deosebita. Rezervatia naturala Cheile Carasului cuprinde fenomene carstice spectaculoase, cheile ii impresioneaza pe turisti prin salbaticia si lungimea lor. Aici se afla si cea mai mare concentrare de pesteri din Romania, aproximativ 300.
Teatrul Vechi “Mihai Eminescu” din Oravita. o bijuterie unica a barocului vienez din Banatul Montan. Acesta este primul teatru zidit din Romania, fiind inaugurat in anul 1817. Vizitatorii sunt fascinati de frumusetea si bogatia arhitecturala a cladirii teatrului, scrie pressalert.ro.
Muzeul de locomotive cu abur din Resita este amenajat in aer liber in zona Triaj. Muzeul a fost inaugurat in anul 1972, iar turistii pot admira aici 16 locomotive cu abur trase pe linie moarta. Punctele de atractie ale muzeului sunt locomotiva “Resicza” si locomotiva forestiera “Principesa Elena”.
Lacul si Pestera Buhui sunt doua locuri minunate din Banat, care nu trebuie ratate de turistii care ajung in vestul tarii. Lacul Buhui reprezinta o oaza de verdeata si liniste, fiind amenajat pe cursul raului Buhui. Pestera Buhui se afla in Muntii Aninei, este cea mai mare pestera din Banat si dezvaluie adevarate frumuseti carstice.
Morile de apa de la Rudaria reprezinta o rezervatie de mulinologie unica, fiind cel mai intins parc de mori de apa din Europa. Salba de 22 de mori de apa cu ciutura se intinde pe trei kilometri, pe Valea Rudariei, in apropierea localitatii Eftimie Murgu.

Galerie Foto

Banat1
cheile nerei clisura dunarii cascada bigar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004820 (s)