News Flash:

Gabriela Firea, dupa solicitarea USB de renumarare a voturilor: O pierdere trebuie tratata cu fair play

7 Iunie 2016
1063 Vizualizari | 0 Comentarii
buletin de vot
Gabriela Firea a declarat, marti, referitor la cererea depusa de USB pentru renumararea voturilor la Sectorul 1, ca o pierdere trebuie tratata cu fair play si ca toate partidele au semnat procesele verbale, adaugand ca USB a incalcat legea electorala chiar in ziua votului.
Firea a spus, inaintea sedintei Comitetului Executiv al PSD, ca un castig trebuie tratat cu responsabilitate, la fel si "o pierdere trebuie sa fie marcata de fair play".
"Cred ca a veni cu astfel de informatii nu este corect si nu este un inceput bun in politica", a mai spus ea. Social-democrata a mai sustinut ca toate partidele au semnat procesele verbale si, daca ar fi fost nereguli la vot, cel mai probabil PNL sau celalate formatiuni ar fi contestat alegerile din Sectorul 1. "Nu cred ca ne banuiti de legaturi primejdioase cu aceste partide", a mai spus Firea.
In acest context, ea a sustinut ca poate prezenta dovezi ca de fapt USB este singura formatiune care a incalcat legea electorala chiar in ziua votului, prin mesajele din mediul online.
Intrebata daca asta inseamna ca si-a schimbat pozitia fata de Nicusor Dan caruia i-a propus in timpul campaniei postul de viceprimar, Firea a mai spus ca atunci cand spui ca este nevoie de un suflu nou in politica trebuie sa dovedesti tu, in primul rand, ca respecti legea, nu sa vii cu "minciuni" si "dezinformari".
Duminica noaptea, dupa primele estimari, candidatul USB Clotilde Armand era data drept castigatoare la Primaria Sectorului 1, in fata candidatului PSD Daniel Tudorache. Ulterior, potrivit rezultatelor partiale, aceasta a pierdut alegerile, la diferenta mica fata de Tudorache.
Uniunea Salvati Bucurestiul a cerut, marti dimineata, renumararea voturilor in Sectorul 1 al Capitalei, invocand discrepante statistice in privinta numarului de voturi obtinut de candidatul USB, Clotilde Armand.
Surse din interiorul Biroului Electoral al Sectorului 1 au declarat pentru MEDIAFAX ca solicitarea Uniunii Salvati Bucurestiul a fost primita marti dimineata, in jurul orei 9.20, pe e-mail.
“Invoca discrepante statistice, in sensul ca ei au un numar de voturi, iar rezultatul arata alt numar de voturi. Vom lua decizia dupa ce centralizam toate procesele verbale“, au aratat sursele citate.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1806 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004989 (s)