News Flash:

Gabriela Firea: "Daca mureau oameni pentru ca nu am informat care sunt conditiile meteo, cine raspundea?"

21 Septembrie 2017
895 Vizualizari | 0 Comentarii
gabriela firea
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, ca prognozele meteorologilor nu trebuie tratate cu „superficialitate”, precizand ca si-a facut datoria de a anunta cetatenii.
„Daca din cauza primariei, a faptului ca noi nu am informat care sunt conditiile meteorologice mureau oameni, cine raspundea? Eu sau comentatorii de pe Facebook? Eu raspundeam. Prefer sa luam masurile legale si sa constatam ca furtuna nu a fost atat de puternica precum s-a anuntat. Specialistii transmit o prognoza, nu cred ca exista cineva pe lumea asta care sa se joace cu fenomenele meteorologice, nu cred exista ca serviciu meteo in lume care sa fi putut spune la milimetru si la secunda cand debuteaza un fenomen meteo extrem. Imi pare foarte rau si nu sunt deloc de acord cu campania de denigrare a ANM-ului”, a declarat, joi, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.
Edilul a mai precizat ca nu putea trata cu superficialitate avertizarile meteorologilor si ca este de preferat ca bucurestenii sa stea in trafic decat sa fie surprinsi de o furtuna declansata de un ciclon, avand in vedere ca "pentru ca s-ar fi putut pierde vieti omenesti".
"Primarul general al Capitalei trebuie sa respecte legislatia in vigoare si in momentul in care primeste informatii de la autoritatea cea mai competenta in domeniu, si ma refer la ANM, de cod galben care se poate preschimba in cod portocaliu, trebuie sa respecte procedurile care au standarde internationale, europene si nationale. Nu ne putem permite sa tratam cu superficialitate aceste prognoze meteo, chiar daca ele nu se adeveresc suta la suta, chiar daca ele inregistreaza anumite intarzieri in ceea ce priveste punctele critice”, a declarat Gabriela Firea. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1109 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004653 (s)