News Flash:

Gabriel Oprea la iesirea de la DNA: Am fost chemat in calitate de suspect

17 Octombrie 2016
939 Vizualizari | 0 Comentarii
gabriel oprea2
Fostul vicepremier Gabriel Oprea a declarat ca a fost chemat luni la Directia Nationala Anticoruptie in calitate de suspect.
"Am fost chemat in calitate de suspect. Este aceasta cruce pe care o sa o duc toata viata, o mare tragedie in care a murit tanarul coleg Gigina. Eram, se stie public, in timpul serviciului, veneam de la o institutie partenera si a cazut la cateva sute metri de aici. Nu se grabea nimeni. In urma cercetarilor si viteza mea si viteza masinii care ne insotea de Politie era de sub 60 de kilometri pe ora, deci nu se grabea nimeni. Repet, cer iertare familiei, stiu ce inseamna sa ai un deces in familie, am trecut prin asa ceva. Este o mare tragedie pe care nu si-a dorit-o nimeni. Nu veneam de la restaurant, nu veneam de la carciuma, veneam din timpul serviciului. In acea zi am fost la mai multe institutii, de fapt asta era procedura", a afirmat Oprea.
El a sustinut ca a respectat un regulament al Ministerului de Interne. "Nu era vorba de orgoliu. Va rog sa verificati, cat am fost ministru al Apararii Nationale, timp de 30 de luni de zile am mers cu masina mea, pe benzina mea si nu mi-a trebuit masina de la institutie. Cand am venit la Ministerul de Interne am vrut sa merg cu masina mea. Mi s-a spus foarte clar ca sunt alte reguli avand in vedere Ministerul de Interne. Acest regulament este din anul 2000, prin care ministrul de Interne, mai mult, ministrul de stat sau viceprim-ministrul are protectie si paza 20 de ore din 24. Nu am folosit-o 24 de ore din 24", a adaugat fostul ministru de Interne.
Oprea a spus ca a aflat de accident la aproximativ 15 minute dupa ce s-a produs.
Intrebat de ce a acceptat sa fie insotita coloana de un motociclist pe timp de ploaie, fostul vicepremier a raspuns: "Nu erau atributiunile mele. Nici nu stiam ca exista. Nu o spun ca pe o scuza. Activitatea de zi cu zi la MApN si MAI se face foarte clar prin ordine si regulamente foarte clare. De toate aceste lucruri se ocupa politia rutiera".
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006141 (s)