News Flash:

Gabriel Cotabita a fost operat

19 Mai 2015
1445 Vizualizari | 0 Comentarii
cotabita3
Gabriel Cotabita a fost supus traheostomiei, interventie care ii va proteja si coardele vocale, cantaretul este in continuare ventilat mecanic, in stare grava, dar stabila, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.
"Pacientul este in stare grava, dar stabila. I-a fost facuta traheostomie, este internat in Sectia de Terapie Intensiva", au spus sursele citate.
Traheostomia se face pacientului aflat in stare critica, ventilat mecanic mai mult de o saptamana, iar cazul lui Gabriel Cotabita, interventia la care a fost supus ii va proteja si coardele vocale, au explicat specialistii.
Interventia este trecuta in protocoalele terapeutice si se foloseste in orice caz in care pacientul urmeaza sa stea o perioada mai indelungata conectat la aparate. Traheostoma se monteaza pentru a proteja traheea, coardele vocale, dar si pentru a elimina secretiile si se monteaza la sapte-zece zile dupa ce pacientul a fost intubat, au precizat sursele citate.
Gabriel Cotabita este internat din 8 mai in Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Floreasca, fiind ventilat mecanic, dupa ce a fost gasit in stop cardio-respirator. Cantaretul este ingrijit de o echipa multidisciplinara complexa care il evalueaza permanent, in functie de starea acestuia fiind luate in discutie alte posibile investigatii si interventii.
Investigatiile complexe indicau, in 11 mai, drept cea mai probabila cauza a stopului cardio-respirator suferit de Cotabita o tulburare severa de ritm cardiac, produsa in contextul unor afectiuni cardio-vasculare preexistente. Reprezentantii Spitalului de Urgenta Floreasca aratau atunci ca sunt "excluse infarctul miocardic acut, embolia pulmonara si accidentul vascular cerebral".
Un examen RMN efectual in 12 mai a pus in evidenta prezenta unor zone de leziuni cerebrale grave. Tulburarea severa de ritm cardiac care a provocat stopul cardio-respirator a scazut debitul sanguin cerebral si implicit oxigenarea creierului a fost precara. De aceea se vorbeste despre "leziuni cerebrale greu cuantificabile, in acest moment", spuneau surse medicale.
De cand a fost internat, preotul spitalului a oficiat mai multe slujbe pentru sanatatea artistului, atat singur, cat si in prezenta prietenilor sau familiei cantaretului. Preotul nu a fost in salonul unde este internat Gabriel Cotabita, fiind intr-o sectie cu multe restrictii.
Gabriel Cotabita, care s-a nascut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova, este cantaret de muzica usoara si pop-rock, prezentator, producator muzical si de televiziune. De asemenea, este solistul formatiei VH2 si a fost membru al cunoscutului grup rock Holograf, in anii 1980. Impreuna cu Holograf a lansat, in anul 1984, albumul "Holograf 1".
Cotabita a jucat in filmul muzical "In fiecare zi mi-e dor de tine", de Gheorghe Vitanidis, muzica fiind semnata de George Grigoriu si Ionel Tudor. De asemenea, figureaza pe coloana sonora a peliculei "Rezerva la start", de Anghel Mora, muzica fiind compusa de Adrian Enescu.
De-a lungul carierei, Gabriel Cotabita a lansat mai multe albume, printre care "Formatii rock 5" (cu formatia Redivivus, album colectiv), "Holograf 1" (cu formatia Holograf), "Noapte albastra", "Noi ramanem oameni", "Prima iubire si ultima", "In fiecare zi mi-e dor de tine" (cu Marina Florea), "Prizoner", "Viata e un cazino", "Greatest Hits" (cu formatia VH2), "Daca n-ai iubi" (cu formatia VH2), "Farame de tandrete", "2" (cu formatia VH2) si "25 de ani de nopti albastre - Best of Gabriel Cotabita". Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1773 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005545 (s)