News Flash:

Fumatorii primesc o veste teribila!

3 Ianuarie 2017
1450 Vizualizari | 0 Comentarii
fumat
Comisia pentru drepturile omului a Camerei Deputatilor a avizat negativ propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii 349/2002 pentru prevenirea si combaterea consumului de tutun, care prevede redefinirea spatiilor pentru fumatori.


La dezbateri, presedintele comisiei, Ibram Iusein, a afirmat ca sustine legea care a fost deja adoptata de Parlament in privinta interzicerii fumatului in spatiile publice, titreaza agerpres.ro.


"Sunt pentru legea care este. A fost un bun inceput. O apreciez, nu intotdeauna, dar asta este", a spus el, pledand pentru un aviz negativ in cazul acestui proiect de lege.


Deputatul liberal Adriana Saftoiu a propus ca aceasta initiativa legislativa sa ramana o perioada in dezbatere pe site-ul Camerei Deputatilor.



"Este o lege cu impact. Eu sunt fumatoare, dar sunt de acord cu ceea ce se intampla acum. Nu stiu daca toate aceste legi nu ar trebui sa ramana pe site-ul Camerei, in dezbatere publica, pentru ca legea cealalta a fost destul de discutata, s-au creat tabere pro, contra. (...) As lasa-o in dezbatere pe site, as atrage atentia opiniei publice asupra ei si poate dupa aceea sa incercam (sa luam o decizie - n.r.)", a afirmat Saftoiu.


Proiectul de lege prevede redefinirea spatiilor pentru fumatori.


"Fumatul este permis numai in camere special amenajate, cu respectarea urmatoarelor conditii: sa serveasca exclusiv fumatului si activitatilor asociate fumatului, cum ar fi consumul de cafea, bauturi calde sau racoritoare", se arata in proiect.
Initiativa stipuleaza si faptul ca fumatorii se pot constitui in asociatii sau cluburi de fumatori, care pot amenaja spatii speciale destinate exclusiv fumatului si activitatilor asociate fumatului.


In proiect se mai prevede faptul ca prin spatiu public inchis se intelege orice spatiu accesibil publicului sau destinat utilizarii colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperis, plafon sau tavan si care este incadrat de pereti de jur imprejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu exceptia spatiilor cu destinatie locativa. De asemenea, prin spatiul inchis de la locul de munca se intelege orice spatiu care are un acoperis, plafon sau tavan si care este incadrat de pereti de jur imprejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, aflat intr-un loc de munca, astfel cum este definit in Legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006.


Comisia de sanatate a Camerei Deputatilor este comisie raportoare in cazul acestui proiect de lege.


Senatul a adoptat tacit, in noiembrie, aceasta initiativa, pentru care Guvernul a emis un punct de vedere prin care nu sustine proiectul de lege.

ibram iusein adriana saftoiu camerei deputatilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004963 (s)