News Flash:

Fructele si legumele cu cele mai multe calorii

19 Decembrie 2017
861 Vizualizari | 0 Comentarii
fructele uscate

Consumul acestor alimente este perfect pentru persoanele care vor sa se ingrase. Cu toate acestea, daca vrei sa scapi de kilogramele in plus, ar trebui sa eviti fructele si legumele cu cele mai multe calorii. 

Care sunt fructele si legumele cu cele mai multe calorii?

Fructele uscate

Din cauza faptului ca apa a fost eliminata aproape complet din fructele uscate, aceste alimente contin foarte multe calorii si substante nutritive intr-o cantitate mica de alimente. Daca mananci o cana cu stafide, vei beneficia de aproximativ 500 de calorii. Prunele ofera 447 de calorii per cana, iar coacazele uscate contin 408 calorii. Alte fructe uscate, inclusiv smochinele, caisele si afinele, contin o cantitate mare de calorii.

Alte fructe

Un fruct cu multe calorii este avocado, din cauza cantitatii mari de grasimi pe care le contine. O cana cu piure de avocado are 384 de calorii. Alte fructe care contin multe calorii, datorita continutului lor ridicat de carbohidrati, includ fructele durian (357 de calorii per cana), curmalele indiene sau tamarind (287 de calorii per cana).

Legumele si fructele care contin amidon

Legumele si fructele in compozitia carora se regaseste amidonul vin la pachet si cu un numar mare de calorii.

O cana de piure de cartofi dulci contine 249 de calorii, radacina de taro are 187 de calorii per cana, iar porumbul fiert are 185 de calorii per cana. Si cartofii cresc indicele caloric. Fiecare cartof gatit in coaja la microunde are 212 calorii, iar cartofii prajiti, piureul de cartofi cu unt contin si mai multe calorii, din cauza grasimii adaugate in timpul prepararii lor. O cana cu fasole contine 209 calorii.

Doar pentru ca fructele si legumele au un continut bogat de calorii, nu inseamna ca trebuie sa le eviti in totalitate. Acestea contin substante nutritive esentiale, facandu-le alegeri sanatoase cat timp le consumi cu moderatie. De exemplu, grasimile din avocado sunt monosaturate fiind bune pentru inima si reprezinta si o sursa importanta de vitamina E. Porumbul ofera organismului fibre, o cantitate mica de fier si vitaminele B6 si C.

sursa: eva.ro


fructele uscate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1437 (s) | 43 queries | Mysql time :0.013652 (s)