News Flash:

Franta intensifica raidurile in Siria si Irak

20 Noiembrie 2015
1279 Vizualizari | 0 Comentarii
armata franceza
Presedintele francez, Francois Hollande, a ordonat intensificarea raidurilor impotriva gruparii Stat Islamic in Siria, dar si in Irak, la sase zile dupa atentatele de la Paris soldate cu 129 de morti, a anuntat joi seara Palatul Elysee, intr-un comunicat citat de AFP in pagina electronica.
"Francois Hollande a dat instructiunile necesare intensificarii operatiunilor militare in curs pentru a lupta impotriva SI in Siria, dar si in Irak", a precizat presedintia franceza, in comunicatul difuzat la finalul Consiliului de aparare.
Acest Consiliu de aparare, reunit joi dupa-amiaza, a avut ca scop sa "faca bilantul operatiunilor menite sa duca la capturarea celor responsabili de atentatele de la 13 noiembrie de la Paris si a complicilor lor", potrivit comunicatului.
In plus, "Consiliul a examinat toate masurile menite sa consolideze protectia concetatenilor nostri, pe teritoriul nostru", a adaugat presedintia.
De asemenea, au fost evocate "modalitatile de a trata diplomatic situatia din Siria, in special vizitele presedintelui Republicii la Washington (pe 24 noiembrie) si la Moscova (pe 26), precum si propunerea unei rezolutii a Consiliului de Securitate al ONU", potrivit presedintiei.
Francois Hollande anuntase deja luni, in fata Parlamentului reunit in Congres la Versailles, o intensificare a operatiunilor contra gruparii Stat Islamic in Siria, dar nu mentionase Irakul,
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006478 (s)