News Flash:

Francois Hollande, in Romania: Trebuie sa gasim solutii pentru securitatea frontierelor. Ne aflam intr-un moment strategic

13 Septembrie 2016
946 Vizualizari | 0 Comentarii
Fran ois Hollande 1
Presedintele Frantei, François Hollande, a declarat, marti, la Palatul Cotroceni, ca, in cadrul summmit-ului UE 27 de la Bratislava, trebuie gasite solutii pentru securitatea frontierelor, precizand ca a discutat cu presedintele Klaus Iohannis despre aspecte de securitate. Potrivit lui Klaus Iohannis in cadrul discutiilor au fost atinse si "dosare sensibile", invocand o abordare "foarte constructiva" privind aderarea Romaniei la spatiul Schengen.
Principiile Schengen si protectia frontierelor trebuie sa duca la protectia femeilor si barbatilor din interiorul acestor frontiere, a spus Hollande. El a adaugat ca, la Bratislava, trebuie gasite solutii pentru protectia acestora si ca a discutat cu presedintele Klaus Iohannis despre apararea europeana.
Hollande a mai spus ca "impreuna cu Romania punem bazele unei aparari comune". Combaterea terorismului necesita o noua abordare in ceea ce priveste securitatea, a mai spus el, adaugand ca "ne aflam intr-un moment strategic".
Majoritatea tarilor europene fac parte din NATO, insa este necesara si o capacitate proprie de aparare, o industrie de aparare si mijloacele care ii permit sa actioneze, a declarat marti presedintele francez Francois Hollande la Bucuresti. "Tarile europene fac parte, majoritatea, din NATO si trebuie sa ramanem si sa participam la actiunile NATO, sa ne asumam rolul fiecare, insa in cadrul acestei aliante si Europa trebuie sa se organizeze, nu se poate baza pe capacitatile unei puteri exterioare, Europa trebuie sa aiba capacitatea de aparare, industria necesara si mijloacele care ii permit sa actioneze", a declarat presedintele francez intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele roman Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.
Hollande a mai spus ca trebuie sa ne asiguram in cadrul Aliantei ca Europa este aparata si ca poate sa raspunda la amenintari. UE trebuie sa fie autonoma in alegeri intr-o astfel de situatie, a spus oficialul francez, subliniind ca Franta este atasata spiritului NATO, dar si autonomiei.
"Cred ca toate tarile europene vor sa aiba aceasta pozitie in Alianta. Am fost la summit-ul NATO la care a participat si domnul Iohannis si s-a degajat din discutii aceasta linie strategica", a spus Francois Hollande. 

principiile schengen
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005986 (s)