News Flash:

FOTO - Falezele din sudul litoralului, reabilitate cu 10 milioane de euro. Iata cum vor arata

4 Decembrie 2014
1204 Vizualizari | 0 Comentarii
faleza1
Falezele Mangalia-Saturn si Jupiter-Neptun vor fi reabilitate si reamenajate cu fonduri europene, valoarea investitiei fiind de aproape zece milioane de euro, iar lucrarile ar urma sa fie gata pana la sfarsitul anului viitor, sustin reprezentantii Primariei Mangalia.
Potrivit unui comunicat al Primariei Mangalia, primarul Cristian Radu a semnat recent la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est din Braila contractele de finantare in valoare de aproape 10 milioane de euro, pentru reabilitarea falezelor Mangalia-Saturn si Jupiter-Neptun. Pentru cele doua proiecte, contributia din bugetul local va fi de 2%, restul fondurilor reprezentand finantare europeana nerambursabila.
Reprezentantii Primariei Mangalia sustin ca lucrarile de modernizare a celor doua faleze vor debuta la inceputul anului viitor, in ambele cazuri fiind un concept urbanistic unitar.
La Neptun, va fi reamenajata zona cuprinsa intre limita plajei si lacuri, cu granit pentru pavajul spatiilor publice, banci si ”vegetatie specifica locurilor de promenada”. Proiectul include si constructia unei fantani arteziene in zona "La steaguri".
Lucrarile de modernizare la faleza Mangalia-Saturn se vor desfasura pe portiunea cuprinsa intre Hotel Paradiso si limita statiunii Saturn, dinspre cordonul Saturn-Venus.
Proiectul cuprinde un ”punct de observatie, amenajare peisagistica, iluminat public, scari de acces catre plaja si valorificarea estetica a zonei, iar ”spatiile verzi vor fi decorate cu plante specifice zonei litorale si adaptate climatului”. Mediafax.ro

Galerie Foto

faleza2
primariei mangalia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008494 (s)