News Flash:

Fostul sef al Politiei Timis, trimis in judecata pentru un televizor

1 Martie 2015
1256 Vizualizari | 0 Comentarii
Fostul sef al Politiei Judetene Timis Gheorghe Popescu
Fostul sef al Politiei Judetene Timis Gheorghe Popescu a fost trimis in judecata de procurorii DNA, sub control judiciar, dupa ce a cerut si a primit un televizor de la un politist pentru a-l muta in subordinea sa, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit unui comunicat de presa transmis vineri de DNA, procurorii au dispus trimiterea in judecata a fostului sef al Inspectorarului Politiei Judetene Timis Gheorghe Popescu, care a cerut un televizor unui politist pentru a-l transfera pe acesta in subordinea sa.
Initial, politistul i-a adus un televizor mai ieftin, dar Popescu l-a trimis sa il schimbe cu un altul mai scump si cu diagonala mai mare.
Anchetatorii spun ca la inceputul anului 2012, Gheorghe Popescu, in calitate de inspector-sef al IPJ Timis, dupa ce a aprobat raportul de mutare a unui subordonat de la o sectie de politie in cadrul unei alte structuri aflate in subordinea sa,, i-a cerut acestuia un televizor cu plasma. Astfel, in 9 martie 2012, politistul a achizitionat un televizor, la pretul de 999,90 lei, pe care in aceeasi zi l-a schimbat cu un altul care avea o diagonala mai mare, in valoare de 1.699,90 lei, in conditiile in care Popescu era nemultumit de dimensiunile si caracteristicile tehnice ale televizorului.
In 28 ianuarie, Popescu a fost audiat de procurorii DNA din Timisoara in acest dosar, iar televizorul pe care acesta il primise de la subordonat a fost ridicat din locuinta fostului adjunct al IPJ Timis. Totodata, in urma audierilor, Gheorghe Popescu a fost pus sub control judiciar, ulterior el fiind suspendat din functie si cerand pensionarea.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timis, cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in acest caz, cea de control judiciar.
Gheorghe Popescu a condus interimar Inspectoratul de Politie Judetean Timis, pana in 27 ianuarie, cand la conducerea institutiei a fost imputernicit de catre IGPR Ion Mirescu, care mai condus Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara.
Comisarul sef Gheorghe Popescu fusese desemnat de catre IGPR sa conduca interimar Politia Judeteana Timis, dupa ce seful IPJ Timis, Sorin Muntean, unul din cei trei adjuncti ai acestuia Florin Bolbos si seful Politiei RutiereTimis, Marcel Craciunescu, au fost arestati preventiv pentru fapte de coruptie.
Anterior, Gheorghe Popescu a fost adjunct al sefului IPJ Timis si a mai condus inspectoratul in perioada mai 2010 - mai 2013. Mediafax.ro

gheorghe popescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1340 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008587 (s)