News Flash:

Fostul sef al Politiei Timis, Muntean Sorin, trimis in judecata pentru fapte de coruptie

13 Martie 2018
1330 Vizualizari | 0 Comentarii
sorin muntean

Fostul sef al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Timis, Sorin Muntean, a fost trimis in judecata la Curtea de Apel Timisoara, pentru fapte de coruptie, dupa ce procurorii DNA au finalizat dosarul de ancheta. 

"Dosarul 329/2018 a fost inregistrat la Curtea de Apel Timisoara, urmand a se fixa primul termen de judecata, in dosarul in care sunt judecate fapte de coruptie", au declarat marti, pentru AGERPRES, reprezentanti ai Biroului de presa al Curtii de Apel Timisoara. 

In dosar sunt inculpati: Muntean Petru Sorin, Balos Florin Mircea, Temu Marian Dorinel, Pavel Teodor, Berzescu Dori Adrian, Milutinovici Eugen, Craciunescu Nicusor Marcel, Bledea Cosmin Ionut, Garbaci Vasilica, Pavel Dumitru, Dinca Adrian, Draghici Sorin, Bilc Marin, Bot Iulian, Toader Nicolae Constantin, Bejan Petrea. Intimati in dosar sunt ANAF (Directia Generala a Finantelor Publice Timisoara) si Duma Dumitru. 

Procurorii DNA Timis anuntau intr-un comunicat de presa din 2015 ca au fost retinuti la acea data seful Politiei Judetene, Muntean Sorin Petru, adjunctul sau, Bolbos Florin Mircea (cu atributii pe linia de munca rutiera), seful Politiei Rutiere, Craciunescu Marcel, primarul orasului Recas, Pavel Teodor, seful Politiei orasului Recas, Temu Marian Dorinel, seful Politiei Locale Recas, Berzescu Dosu Adrian, functionar public aflat in subordinea primarului Recas, alaturi de ofiterii de politie Bledea Cosmin Ionut si Garbaci Vasilica. In aceeasi cauza s-a dispus luarea masurii controlului judiciar, pe o durata de 60 zile, fata de omul de afaceri Milutinovici Eugen pentru infractiunea de instigare la abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. 

Potrivit comunicatului DNA, toti cei retinuti au facut uz si abuz de functiile pe care le detineau. 

In sarcina lui Sorin Muntean, procurorii au retinut ca in cursul lunii octombrie 2014, pentru a satisface interesele economice, personale si de natura politica ale lui Pavel Teodor, inculpatii Muntean si Bolbos si-au indeplinit in mod necorespunzator atributiile de serviciu constand in coordonarea si controlul structurii din subordine. Ei au dispus intocmirea unei propuneri catre Ministerul Administratiei si Internelor pentru radierea postului unui agent de politie din statele de functii ale Politiei oras Recas si apoi au avizat propunerea Serviciului Resurse Umane din cadrul IPJ Timis de desfiintare a functiei respective. Ulterior, a fost dispusa mutarea agentului intr-un alt oras, fara a se respecta procedura legala privind mutarea unui politist in cadrul altei formatiuni de politie. 

In acelasi sens, Marian Dorinel Temu a intocmit documente justificative ce au creat o aparenta de legalitate si au stat la baza intocmirii propunerii de radiere a functiei respective, urmarind prin aceasta un interes pentru sine, de a fi mentinut pe acelasi post de conducere, dar si un interes pentru altul, constand in satisfacerea intereselor economice si politice ale primarului Pavel Teodor, evidentiau procurorii DNA Timisoara. 

In acelasi scop, Dosu Adrian Berzescu s-a implicat personal in activitati de supraveghere a agentului de politie, fara drept si fara a avea un interes legitim, folosindu-se si de subordonatii sai, cu scopul de a-i crea acestuia o stare de temere, menita a conduce la indepartarea acestuia din functia pe care o exercita in mod legal, in cadrul Postului de Politie Recas. 

Activitatile de urmarire au constat in supravegherea neautorizata de catre judecator a agentului de politie, atat in timpul exercitarii atributiilor de serviciu, cat si in timpul liber, executand capturi de imagini in locurile frecventate de acesta, cat si la domiciliul sau. 

Berzescu chiar a intocmit rapoarte din care reiesea ca atat agentul de politie vizat, cat si alti angajati ai Politiei Recas, s-ar afla in timpul programului de lucru in alte locuri decat cele stabilite conform ordinelor interne, mentioneaza comunicatul DNA Timis. 

Aceasta procedura, dispusa de inculpatul Muntean Petru Sorin, a fost aprobata ca urmare a instigarii venite din partea inculpatilor Pavel Teodor si Milutinovici Eugen, in scopul asigurarii controlului asupra activitatii Politiei Recas, prin evitarea constatarii si sanctionarii faptelor comise de persoane din cercul relational al celor doi si satisfacerea intereselor politice si economice ale acestuia din urma. 

Prin exercitarea defectuoasa a atributiunilor de serviciu, inculpatii au vatamat interesele legitime - pe de o parte ale Politiei Judetene Timis si ale Politiei orasului Recas, iar pe de alta parte au vatamat interesele legitime ale agentului de politie, prin crearea unei situatii/stari familiale "disfunctionale" (probleme de sanatate ale parintilor, mutarea sotiei la un alt loc de munca, mutarea fiicei la o alta scoala, cheltuieli cu naveta, carburant, masina), afectarea starii de sanatate a partii vatamate, stabilitatea la locul de munca, preciza comunicatul DNA. 

Pentru inculpatii Craciunescu, Bledea si Garbaci s-a retinut faptul ca in martie 2014, Craciunescu a pretins si primit de la ceilalti doi 8 bucati de jante Mercedes si anvelope pentru autoturismul personal si al sotiei, pentru a-i avansa in grad, dar si un tv cu plasma. 

Pentru toate acestea, procurorii au solicitat magistratilor Tribunalului Timis mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile pentru toti inculpatii. 

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Directiei Generale Anticoruptie, se mai arata in comunicat. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004987 (s)