News Flash:

Fostul primar al Timisoarei, audiat la DNA

16 Septembrie 2015
1153 Vizualizari | 0 Comentarii
ciuhandu
Fostul primar al Timisoarei Gheorghe Ciuhandu este audiat, miercuri, la DNA Timisoara, in dosarul in care este urmarit penal, alaturi de alte persoane, pentru finantarea de catre Consiliul Local a echipei de fotbal Poli Timisoara, Ciuhandu spunand, la intrare, ca nu are ce sa regrete.
Fostul primar din Timisoara Gheorghe Ciuhandu a ajuns, miercuri dimineata, la sediul DNA Timisoara, unde a fost chemat inca de luni de procurori pentru a fi audiat in dosarul finantarii clubului de fotbal Politehnica Timisoara.
Ciuhandu s-a prezentat singur la sediul DNA Timisoara, urmand ca acolo sa ajunga si avocatul sau.
"Nu am ce sa regret. Nu am venit sa exprim regrete, am venit sa vad dosarul", a spus Ciuhandu, la intrarea in sediul DNA Timisoara.
Procurorii DNA Timisoara au inceput urmarirea penala fata de fostul primar al Timisoarei Gheorghe Ciuhandu, fata de secretarul Consiliului Local, Ioan Cojocari, si fata de un consilier juridic al institutiei, pentru abuz in serviciu, in dosarul finantarii echipei de fotbal Poli Timisoara.
Potrivit unui comunicat transmis, luni, de DNA, Gheorghe Ciuhandu, Ioan Cojocari si consilierul juridic Delia Dumitru sunt acuzati de abuz in serviciu.
Procurorii anticoruptie sustin ca, in anul 2008, Ciuhandu, atunci primar al Timisoarei, si Ioan Cojocari, secretar al Consiliului Local Timisoara, au incalcat normele legale care reglementeaza posibilitatea acordarii de sume de la bugetul Consiliului Local Timisoara in contul SC Politehnica Timisoara SA si au semnat, impreuna cu Delia Dumitru si cu alte persoane din cadrul Primariei Timisoara, documentul "Contract de asociere", in baza caruia era alocata, pe o perioada de trei ani, suma de 9.000.000 de lei anual, "pentru sprijinirea echipei de fotbal Politehnica Stiinta Timisoara".
"Potrivit Legii sponsorizarii, acordarea unei sume de bani unei persoane juridice de drept privat ce are scop lucrativ si urmareste obtinerea unui profit nu se putea efectua cu titlu de sponsorizare. Pentru a da o forma aparenta de legalitate intentiei de acordare a unor sume de bani echipei de fotbal Politehnica 1921 Stiinta Timisoara (denumirea din acel moment a entitatii sportive) s-a procedat la aplicarea in mod nelegal, indirect, a Legii educatiei fizice si sportului nr. 69/2000 si a normelor de aplicare ale acesteia, in scopul mascarii nelegalitatii acordarii unei finantari nerambursabile aceluiasi club sportiv", se arata in comunicatul DNA.
Potrivit procurorilor anticoruptie, acordarea unor sume de bani in mod abuziv si contrar prevederilor legale, in perioada 2008-2011, din bugetul local al municipiului Timisoara, in cuantum total de 27.100.000 de lei, catre SC Politehnica Timisoara, nu a servit intereselor comunitatii, "ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese organizat in jurul" echipei de fotbal, finantarea fiind astfel ilegala.
Totodata, DNA arata ca ilegalitatile au fost constatate si de Camera de Conturi a judetului Timis, cu ocazia unui audit financiar prin care s-a imputat persoanelor responsabile suma de 27.100.000 de lei. Primaria municipiului Timisoara contestase raportul Curtii de Conturi, insa actiunea a fost respinsa printr-o decizie definitiva a Curtii de Apel Timisoara.
Pentru recuperarea prejudiciului, s-a dispus sechestru asupra unui imobil apartinand lui Ciuhandu si asupra conturilor bancare ale lui Cojocari.
DNA adauga ca in dosar se efectueaza acte de urmarire penale si fata de alte persoane.
Fostul primar al Timisoarei Gheorghe Ciuhandu s-a aflat, luni, la sediul DNA Timisoara, alaturi de Ioan Cojocari, unde procurorii le-au adus la cunostinta celor doi acuzatiile din dosar. Tot atunci, Ciuhandu a fost chemat sa se prezinte la audieri miercuri.
In octombrie anul trecut, procurorii DNA au ridicat mai multe acte de la Primaria Timisoara privind finantarea de catre Consiliul Local a echipei de fotbal FC Poli Timisoara. Atunci, actualul primar al Timisoarei, Nicolae Robu, spunea ca alte documente cerute de procurori vor fi cautate in arhiva. Mediafax.ro

consiliul local ciuhandu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1259 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006506 (s)