News Flash:

Fostul presedinte al ANAF, Gelu Diaconu, audiat la DNA

21 Iunie 2016
901 Vizualizari | 0 Comentarii
Gelu Stefan Diaconu
Fostul presedinte al ANAF, Gelu Diaconu, a ajuns marti dimineata la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, fiind citat de procurori in dosarul in care este cercetat pentru abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului.

Gelu Diaconu, fost presedinte al ANAF, a ajuns marti dimineata la sediul DNA, acesta precizand ca este convins ca lucrurile se vor aranja, facand referire la acuzatiile de abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului, pe care i le aduc procurorii.
Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, in luna februarie, ca fostul presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Stefan Gelu Diaconu, este urmarit penal in dosarul deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun. Pentru aceleasi fapte este cercetat si fostul vicepresedinte al ANAF, Mihai Gogancea-Vatasoiu.
In acelasi dosar mai sunt cercetati si Gheorghe Ivan, manager al proiectului „Antreprenoriatul social, o sansa pentru comunitatile de romi”, Iulian Costel Paraschiv, manager al proiectului ”Acces pe piata muncii – O sansa pentru tine”, Irina Valeria Radu, manager general al Asociatiei Partida Romilor „Pro Europa”.
Potrivit DNA, ca urmare a "demersurilor initiate de deputatul Paun Nicolae si mijlocite de deputatul Madalin Voicu, presedintele ANAF Diaconu Gelu - Stefan, impreuna cu vicepresedintele Gogancea-Vatasoiu Mihai au emis circularele nr. 10/07.01.2015 si A-PRS1391/08.05.2015. Scopul acestor circulare era scutirea persoanelor angajate prin conventii civile la Asociatia Partida Romilor si notificate de catre organele fiscale ca figureaza cu debite restante aferente contributiei de asigurari de sanatate pentru anul 2012, de la plata acelor contributii. De asemenea, organele competente erau notificate ca acele persoane nu aveau aceasta obligatie de plata".
Circularele respective au fost emise cu incalcarea dispozitiilor legale, sustin procurorii DNA. Astfel, s-a dispus fie neincasarea, "prin necomunicare/stoparea transmiterii catre contribuabili a deciziilor privind regularizarea contributiei de asigurari sociale de sanatate pe anul 2012," fie neluarea masurilor pentru incasarea contributiilor.
Deputatul PSD Madalin Voicu este acuzat de trafic de influenta, fals in declaratii, spalare a banilor, toate in forma continuata.

gelu diaconu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007637 (s)