News Flash:

Fostul judecator Stan Mustata, condamnat definitiv la inchisoare

12 Mai 2016
1162 Vizualizari | 0 Comentarii
Stan Mustata
Stan Mustata, fost judecator al Curtii de Apel Bucuresti, este acuzat de luare de mita si trafic de influenta.

Pe parcursul procesului, Stan Mustata le-a spus judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti ca este "bautor de vin" si ca, daca nu ar fi consumat alcool, ar fi constientizat "pericolul" si nu ar mai fi ajuns in boxa acuzatilor.

Mustata a sustinut in fata instantei ca dosarul sau a fost "fabricat artificial", pornind de la banuiala ca el ar fi incercat sa tergiversezedosarul ICA.

"A spus-o si procurorul sef al DNA. Din comportamentul meu nu rezulta asa ceva. Boraciu (intermediar al mitei, potrivit anchetatorilor - n.r.) a zis ca as tergiversa dosarul, nu eu. Nu l-am sprijinit pe Voiculescu, nu l-am favorizat. Nu am fost nici pro, nici impotriva lui", afirma Mustata.

Surse judiciare declarau atunci, pentru Mediafax, ca la nivelul fostului Parchet National Anticoruptie se stia inca din 2005 ca judecatorul Stan Mustata cerea intre 5.000 si 7.000 de euro de la persoane vizate in dosarele penale pe care le judeca, iar in 2008 o colega a magistratului s-a plans de atitudinea lui.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, in 8 mai 2014, sa il suspende din magistratura pe judecatorul Stan Mustata.

stan mustata dosarul dosarul ica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004578 (s)