News Flash:

Fosta conducere a CJ Arad, acuzata de afirmatii mincinoase privind aeroportul

4 August 2016
987 Vizualizari | 0 Comentarii
aeroport arad
Vicepresedintele PSD Arad, Adrian Todor, a acuzat marti, intr-o conferinta de presa, fosta conducere a Consiliului Judetean (CJ), de afirmatii mincinoase privind parafarea unui contract de operare referitor la aeroportul din judet. 
Potrivit sursei citate, a fost "o veritabila cacialma pusa la cale de liberali, cu scopul de a pompa in mod artificial foarte multi bani in aeroport, in baza unui ipotetic contract de operare parafat intre CJ Arad si Join Airlines, o companie aeriana fantoma". 
Adrian Todor a reamintit ca in ianuarie 2016, Adrian Tolea, pe atunci presedinte interimar al CJ Arad, anunta semnarea unui contract de operare intre CJ Arad si compania aeriana mentionata, pentru modernizarea Aeroportului Arad, cu scopul de a-l face unul competitiv, conform standardelor internationale. Pe 9 martie, Tolea sustinea ca administratia judeteana a inceput demersurile de modernizare a Aerogarii, respectiv transformarea terminalului Cargo in terminal de pasageri. 
"La momentul respectiv am avut o atitudine publica, am sesizat premizele inselatoriei liberale in pragul alegerilor locale. Nu era prea greu de remarcat ca povestea era una brodata in mod artificial si ca nu exista niciun argument pentru a arunca pe geam 2 milioane de euro pentru o investitie inutila, in conditiile in care exista deja un terminal de pasageri cu o pista standard functionala si posibilitatea de a opera zboruri in mod regulat. Tot atunci s-au nascut si o serie de intrebari legitime legate de investitia respectiva si despre acel operator aerian dubios, PSD Arad cerand in scris conducerii CJA sa puna la dispozitia organizatiei social- democrate, dar si aradenilor, o copie dupa acel contract de operare", a sustinut vicepresedintele PSD Arad. 
Adrian Todor a afirmat ca, dupa alegerile locale, PSD Arad a primit raspunsul din partea CJ Arad, semnat de Iustin Cionca, prin care administratia judeteana recunoaste ca, de fapt, nu exista niciun contract de asociere sau parteneriat intre CJ Arad si operatorul aerian. 
"Deci toata tevatura publica si mai ales suma uriasa investita in aeroport sub justificarea reluarii curselor aeriene, in parteneriat cu un operator de zbor, nu a fost decat o minciuna sfruntata, croita pentru a genera voturi", a mentionat Todor. 
Totodata, el a acuzat conducerea CJ Arad ca aloca anual suma de 5 milioane euro pentru mentinerea "in viata" a aeroportului. 
"Putini dintre aradeni stiu ca CJ Arad cheltuie anual 5 milioane euro pentru mentinerea in viata a Aeroportului Arad, din care aproximativ 60% reprezinta cheltuieli de salarizare. Si cum nicio companie nu opereaza aici, ne hranim in continuare cu himere, in timp ce pe Aeroportul din Timisoara opereaza companii precum Tarom, Wizz Air, Lufthansa sau Carpatair, iar CJ Bihor subventioneaza taxele de aeroport in vederea atragerii de companii aeriene pe Aeroportul Oradea, prevalandu-se de o directiva a Comisiei Europene", a adaugat Adrian Todor. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004981 (s)