News Flash:

FNSA Timis incepe strangerea de semnaturi pentru declansarea grevei generale din 31 octombrie

28 Septembrie 2016
1065 Vizualizari | 0 Comentarii
FNSA timis
Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) incepe strangerea de semnaturi pentru declansarea grevei generale pe perioada nelimitata din data de 31 octombrie, daca guvernul nu rezolva favorabil, pana la finele lunii septembrie, revendicarile privind reducerea discrepantelor salariale dintre administratia publica locala si centrala. 
'Prin revendicarile formulate (in vara, n.r.), salariatii din administratia publica locala au solicitat Guvernului Romaniei adoptarea unor masuri urgente, pana la intrarea in vigoare a legii unice de salarizare, deoarece prin actele normative adoptate in ultima perioada salariatii din primariile, consiliile judetene din Romania si institutiile publice subordonate acestora au fost vadit discriminati in raport cu alte categorii de bugetari si in special in raport cu administratia centrala', arata presedintele FNSA Valer Suciu, intr-un comunicat de presa remis marti AGERPRES. 
In aceasta perioada, sindicatele afiliate la FNSA vor strange semnaturile necesare procedurii declansarii grevei generale pentru blocarea in totalitate, pe termen nelimitat, a activitatii din administratia publica locala. 
Punctual, revendicarile se refera la acordarea normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica locala, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, prin aceasta modificare legislativa eliminandu-se discriminarile intre salariatii care primesc acest drept, iar altii nu. 
Cea de-a doua revendicare se refera la acordarea voucherelor de vacanta pentru salariatii din administratia publica locala. 
'Avand in vedere cele precizate, datorita faptului ca pana la aceasta data Guvernul Romaniei nu a considerat importanta solutionarea revendicarilor salariatilor din administratia publica locala din Romania, iar acestea nu vor fi rezolvate in mod favorabil pana la sfarsitul lunii septembrie, conform angajamentului, pentru reducerea discrepantelor salariale dintre administratia publica locala si cea centrala, Conferinta FNSA a hotarat ca dupa aceasta data sa reia procedurile pentru organizarea grevei generale pe termen nelimitat, suspendata, si a stabilit declansarea acesteia incepand cu data de 31 octombrie', mentioneaza sursa citata. 
FNSA a organizat pana acum mai multe forme de protest - pe 5 iulie greva de avertisment timp de o ora, 12 iulie greva generala de o zi, iar in data de 19 iulie a fost programata greva generala pe perioada nedeterminata. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1284 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006847 (s)