News Flash:

Florina Cercel, sarbatorita pe scena la Timisoara

18 Februarie 2015
2063 Vizualizari | 0 Comentarii
”Iat-o pe Sophia Loren a Romaniei!”. Sunt cuvintele pe care le rostea, in 1965, artistul emerit Gheorghe Leahu, pe atunci director al Teatrului National Timisoara. Pe usa teatrului, larg deschisa de director, a intrat ”imbracata intr-un deux-piece albastru, cuminte, o tanara de-o frumusete uluitoare. Avea un sarm si o senzualitate cum nu mai vazusem la o actrita”, rememoreaza Doina Popa, secretarul literar al Nationalului timisorean la acea vreme. Frumoasa debutanta era Florina Cercel. Dupa exact 50 de ani de la debutul ei timisorean ”Sophia Loren a Romaniei” va fi sarbatorita , la Timisoara, de Fundatia Culturala Artmedia.
Florina Cercel revine astfel pe scena de care o leaga amintirea primelor ei roluri importante si a primei mari iubiri, subliniaza fondatoarea Artmedia.
In 1965, postul de secretar literar al Teatrului National Timisoara era ravnit de sapte proaspeti absovlenti de Litere. Aleasa, pentru ”o cronica negativa”, de maestrul Leahu, a fost Doina Popa. O alegere care i-a legat pentru totdeauna viata de teatru. Chiar si dupa plecarea, la pensie, din Teatrul National, cand a infiintat deja celebra astazi fundatie Artmedia.
Intalnirea cu Florina Cercel, ”chiar de atunci, de la prima impresie”, ramane, marturiseste Doina Popa, ”una dintre cele mai vii si puternice amintiri ale anilor petrecuti in teatru”.
Pentru a celebra cei ...o suta de ani adunati si dedicati teatrului din vietile lor, Doina Popa a invitat-o pe Florina Cercel sa joace, la Timisoara, spectacolul ”Quartet”. Evenimentul va avea loc luni, 9 martie 2015, de la ora 19, pe scena TNT. Regizat de Dan Tudor, ”Quartet”, spectacol cu care a fost inaugurat cel mai nou teatru din Bucuresti, Teatrelli, spune povestea a patru muzicieni celebri, pensionari, care se reunesc pentru a celebra ziua compozitorului Giuseppe Verdi printr-un mic concert. Textul lui Ronald Harwood, pe care se bazeaza spectacolul, a fost ecranizat in 2012 de Dustin Hoffman.
Biletele pentru prima reprezentatie la Timisoara a acestui spectacol-eveniment s-au pus in vanzare la Agentia Operei timisorene, la preturi de 75 de lei, 50 si 25 de lei.

florina cercel dustin hoffman
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005211 (s)