News Flash:

Florin Citu, PNL: Daca vor nationaliza banii din Pilonul II de pensii, voi depune plangere penala

21 Mai 2018
922 Vizualizari | 0 Comentarii
pensii private 605x

Florin Citu a afirmat, luni, ca daca Guvernul decide sa nationalizeze Pilonul II de pensii va depune plangere penala, aceste declaratii venind in contextul unui proiect de lege care prevede ca in perioada 1 iulie - 31 decembrie contributiile aferente Pilonului II vor fi suspendate.
"In cazul in care Liviu, Olguta, Vasilica, Viorel si Eugen vor nationaliza banii din pilonul II de pensii, va spun ce fac. Voi depune plangere penala impotriva gastii de mai sus pe care o voi semna personal si va astept si pe voi toti sa semnati alaturi de mine", a scris vicepresedintele PNL, Florin Citu, pe Facebook.

Programul legislativ al Guvernului pe 2018 include intre altele, ca „prioritate legislativa”, un „proiect de lege privind reglementarea pensiilor obligatorii administrate privat (Pilonul II)”, cu precizarea ca in perioada 1 iulie - 31 decembrie contributiile aferente acestuia vor fi suspendate.

Potrivit documentului, contributiile CAS (respectiv contributiile de asigurari sociale aferente pensiei) „sunt incasate integral la buget”, cu „suspendarea contributiilor in perioada 1.07 - 31.12.2018”. In prezent, din sumele CAS pentru Pilonul I (sistemul pensiilor administrate de stat) se directioneaza automat 3,7% catre Pilonul II.
Ultimele referiri la Pilonil II de pensii au starnit o serie de controverse, pentru ca neoficial s-a spus ca acest sistem ori va fi „desfiintat”, ori ar urma sa nu mai primeasca - de la Pilonul I - contributiile stabilite prin lege. Aceste contributii au scazut de la 5,1% in 2017 la 3,7% in 2018, in conditiile in care pentru 2018 erau prevazute sa creasca la 6%.


florin citu guvernul pilonul pensii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1279 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007082 (s)