News Flash:

Floarea soarelui - sursa excelenta de vitamina E si Seleniu

18 August 2018
855 Vizualizari | 0 Comentarii
tiroida 5

Semintele de floarea soarelui nu sunt doar o gustare populara si apetisanta, preferata de multa lume, dar sunt si foarte bune pentru sanatatea ta. Semintele de floarea soarelui contin multe vitamine si minerale care iti ajuta corpul sa isi mentina functio

Cancerul tiroidian reprezinta o maladie a glandei tiroide responsabile cu productia de hormoni, cu rol de reglare a modului de folosire a energiei pentru functionarea obisnuita a corpului. Maladia se remarca cand celule mutate se apuca sa se inmulteasca la glanda tiroida in cazuri rare. Cazurile de cancer tiroidian evolueaza destul de bine si pentru ca acestea sunt descoperite din timp, permit tratametului sa actioneze foarte bine asupra organismului.

Cauzele bolii
Nu se cunoaste cauza exacta a cancerului tiroidian, insa se stie ca iradierea prin terapie medicala si in mediu poate ridica riscul aparitiei bolii. Tratamentele iradiante anterioare ale gatului, capului si toracelui din copilarie au efecte majore asupra organismului, crescand riscul aparitiei afectiunii. Cancerul tiroidian medular se transmite in familie, asa cum si anumite gene transmise de la mama la fat pot creste riscul aparitiei acestui tip de cancer.

Simptomele cancerului tiroidian sunt resimtite timpuriu, inca de cand se instaleaza boala, printre acestea aflandu-se:
Dureri la nivelul gatului si urechilor
Crestere in volum sau tumefierea gatului - cel mai comun simptom
Dificultati in inghitire
Dificultati in respiratie
Tuse continua, desi nu exista simptome de raceala
Raguseala, desi nu se afla alte simptome ale racelii.
Exista insa si situatii in care bolnavul nu resimte niciun fel de semne si doctorul poate descoperi umflatura canceroasa in urma unui examen fizic general de rutina.

Medicamente naturale care ajuta la vindecarea tiroidei

Cancerul tiroidian isi face aparitia la nivelul glandei tiroide prin cresterea celulelor anormale. Nodulii remarcati la nivelul gatului pot fi un semn de boala, astfel ca se propune vizita la doctor. de obcei, maladia este descoperita in stadii incipiente astfel ca bolnavul isi poate relua viata . Terapia include tratamente diferite care au rolul de a ameliora conditia de sanatate a pacientului si de a provoca regresia maladiei. Glanda tiroida in forma de fluture situata in partea anterioara a gatului este organul tintit de cancer.

Inainte de aplicarea unei terapii trebuie aflat tipul de neoplazie prezent, lucru realizat cu ajutorul biopsiei; folosind un ac se preleva o monstra de tegument tiroidian analizat mai apoi la microscop. Inaintea administrarii terapiei trebuie aflat si stadiul in care se afla boala, acest lucru fiind realizabil in functie de varsta si de rezultatele testelor facute pe mostra prelevata in urma biopsiei. Ganglionii limfatici ai gatului pot fi extirpati daca prezinta metastaza, iar in urma indepartarii tiroidei poate interveni hipotiroidismul, afectiune ce necesita administrarea de hormoni tiroidieni sintetici pe parcursul intregii vieti.

Factorii de risc ai bolii

Cancerul tiroidian poate aparea daca o persoana se expune la:
-Dieta saraca in iod
-Istoric de iradiere terapeutica la nivelul gatului si capului, in special in copilarie
-Expunerea la cantitati mari de radiatii

Alti factori de risc sunt :
-Existenta bolii tiroida Hashimoto
-Boli transmise ereditar
-Varsta (cancerul tiroidian apare cu precadere la persoane cu varste cuprinse intre 30 si 50 de ani)

Cancerul este intalnit cu precadere la femei.
In cazul in care simptomele se fac cunoscute, bolnavul va necesita control medical.

Simptomele care indica un consult medical sunt:
Dureri de oase
Dificultati in inghitire
Raguseli
Umflare sau prezenta nodulilor la nivelul gatului
Dureri la urechi sau gat
Tuse.

Dupa consultul la medicul endocrinolog, de familie, de medicina generala, medicul internist sau asistenta medicala, se va recurge la o perioada de expectativa vigilenta in care se urmareste remiterea simptomelor.

Tratamentul propriu-zis
Cancerul tiroidian este un diagnostic soc pentru bolnav, care da semne de teama, furie, anxietate sau deprimare cand afla de ce boala sufera. Nu exista niciun mod normal de a reactiona la auzul diagnosticului. Testul tratamentului este constituit de excizia celulelor tumorale, acesta depinzand de conditia cancerului si de starea in care se afla bolnavul. Cei mai multi bolnavi recurg la chirurgie pentru a scapa de aceasta boala. Tratamentul cu iod radioactiv reprezinta tratamentul post-operatoriu in vederea distrugerii celulelor canceroase ramase in organism. Dupa excizia glandei tiroide va fi nevoie de tratament ce consta in hormonii care tin locul celor produsi in mod ideal de glanda tiroida.


cancerul tiroidian
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007479 (s)