News Flash:

Finantare de la bugetul local pentru biserica ucrainenilor din Timisoara

26 Noiembrie 2014
1245 Vizualizari | 0 Comentarii
Consilierii locali timisoreni vor avea pe ordinea de zi a sedintei de joi un nou proiect de hotarare care prevede alocarea de fonduri de la bugetul local pentru biserici. De aceasta data, se cere o noua finantare, cea de-a treia potrivit autoritatilor locale, de 100.000 de lei, pentru continuarea lucrarilor la biserica Parohiei Ortodoxe Ucrainene din Timisoara, lacas de cult aflat in constructie de ani buni.
Prin noul proiect de hotarare propus alesilor se solicita alocarea sumei de 100.000 de lei de la bugetul local pentru finalizarea lucrarilor la acoperisul bisericii Parohiei Ortodoxe Ucrainene din Timisoara, de pe strada Maresal Alexandru Averescu (Lidia). Reprezentantii parohiei au cerut finantare de la primarie inca de la inceputul anului, iar bani de la bugetul local s-au mai alocat si in trecut, in doua transe, pentru acelasi obiectiv.
„Prin HCL nr. 259/ 04.12.2012 s-au alocat 100.000 lei, bani cu ajutorul carora s-a ajuns cu stadiul lucrarilor la cota 0 + 4 metri. Prin HCL nr. 425/ 30.07.2013 s-a alocat 100.000 lei pentru continuarea lucrarilor de constructie incepute la biserica” se arata in referatul care insoteste proiectul de hotarare.
Terenul pe care a fost construit lacasul de cult a fost pus la dispozitia Parohiei Ortodoxe Ucrainene tot de catre municipalitate, in anul 2004, fiind atribuit in folosinta gratuita, prin hotarare de consiliu local, pe o perioada de 49 de ani.
Constructia bisericii a inceput insa in anul 2010, scrie tion.ro.
„Cel mai important proiect al Bisericii noastre este construirea bisericii de caramida. Proiectul bisericii a fost realizat de doamna arhitect Elena Laszlo, dupa modelul bisericilor slave. Proiectul este realizat pe plan patrat, avand spre est trei abside circulare, iar pe naos o turla zvelta, acoperita cu o cupola sferica alungita, de forma de “bulb de ceapa” (...)
Constructia bisericii a inceput in primavara lui 2010, cand a fost turnata fundatia. Lucrarile au continuat incepand cu luna iulie 2012, pana la inceputul lunii octombrie, perioada in care s-a ajuns cu zidirea la inaltimea de patru metri”, spun reprezentantii Parohiei Ucrainene.

constructia bisericii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007640 (s)