News Flash:

Financial Times: Furia romanilor fata de coruptie a condus la victoria lui Iohannis

18 Noiembrie 2014
1197 Vizualizari | 0 Comentarii
Alegerea lui Klaus Iohannis presedinte al Romaniei reprezinta una dintre cele mai mari "bulversari politice din perioada post-comunista" si "manifestarea unor ani de furie (acumulata) din cauza standardului de trai scazut si persistentei coruptiei", comenteaza Financial Times in editia electronica.
"Putini ar fi prevazut ca Klaus Iohannis, un primar din provincie si fost profesor de liceu, era capabil sa provoace una dintre cele mai mari bulversari politice in Romania postcomunista", comenteaza prestigioasa publicatie britanica, adaugand ca "molcomul" Iohannis a contrazis previziunile sondajelor cu privire la alegerile de duminica, provocand "o infrangere uluitoare favoritului, premierul Victor Ponta".
Alegerea ca presedinte a primarului de centru-dreapta al micului oras transilvanean Sibiu "a fost manifestarea unor ani de furie (acumulata) din cauza standardului de trai scazut si persistentei coruptiei in cea de-a doua cea mai saraca tara din UE, la mai bine de sapte ani de la aderarea acesteia la Uniune", comenteaza FT.
Ponta nu a fost pregatit nici pentru valul de furie fata de programele de austeritate desfasurate de catre FMI si fata de o relatie politica "otravita" cu presedintele in exercitiu Traian Basescu, considera ziarul, care aminteste despre confruntarile repetate de cand Ponta a fost ales, in 2012, si incercarile acestuia de a slabi pozitia lui Basescu, pe care l-a impiedicat sa participe la un summit UE blocandu-i avionul la sol. Mediafax.ro

financial times
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006563 (s)