News Flash:

Filmul "Aferim!", in premiera nationala la Timisoara!

2 Martie 2015
1338 Vizualizari | 0 Comentarii
Timisoara este locul unde se va lansa pe plan national filmul „Aferim!”, cea mai asteptata pelicula romaneasca a anului. Gala oficiala este programata joi, 5 martie, de la ora 19:30, la mall. La eveniment vor participa actorii Teodor Corban, Alexandru Dabija, dar si producatorii Ada Solomon si Ovidiu Sandor.
Timisorenii au onoarea sa asiste in premiera la prezentarea filmului „Aferim!”, laureat la Festivalul International de la Berlin. Biletele pentru acest eveniment pot fi rezervate pe site-ul cinemacity.ro. Avanpremiera de la Timisoara deschide seria proiectiilor speciale din campania de promovare nationala.
Pe 5 martie, spectatorii timisoreni, precum si cei din alte 12 orase din tara vor putea viziona in locatiile Cinema City, cu o saptamana mai devreme fata de lansarea oficiala (13 martie 2015), lungmetrajul proaspat premiat la Festivalul International de la Berlin cu Ursul de Argint pentru cea mai buna regie, trofeu acordat lui Radu Jude.
Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice romanesti din ultimii ani, „Aferim!”, in regia lui Radu Jude, este un un film istoric a carui actiune are loc in Tara Romaneasca a inceputului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, insotit de fiul sau (Mihai Comanoiu) cauta un rob fugar (Cuzin Toma).
Scenariul filmului este scris de Radu Jude si Florin Lazarescu. Marius Panduru a realizat imaginea, montajul, Catalin Cristutiu, iar sunetul ii apartine lui Dana Lucretia Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Paparuz, iar scenografia de Augustina Stanciu, consilier istoric a fost Constanta Vintila-Ghitulescu, producator, Ada Solomon, scrie tion.ro.
Din distributie fac parte: Teodor Corban, Mihai Comanoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminita Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sirbu, Adina Cristescu, Serban Pavlu, Gabriel Spahiu, Dan Nicolaescu.
The Hollywood Reporter a calificat filmul lui Radu Jude drept „o lectie aspra de istorie, usurata de umorul deocheat si de elementele western-ului clasic. Elegant turnat in alb-negru, pe pelicula de 35 de milimetri, al treilea lungmetraj al lui Radu Jude lasa impresia unui concurent puternic, gratie aspectului sau uimitor, subiectului actual si scenariului surprinzator de amuzant”.

aferim
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005964 (s)