News Flash:

Festivalul Untold, la care sunt asteptate 350.000 de persoane, incepe la Cluj-Napoca

4 August 2016
1058 Vizualizari | 0 Comentarii
untokld
Festivalul Untold, unul dintre cele mai mari evenimente de acest gen din tara, la care organizatorii estimeaza participarea a 350.000 de persoane, incepe joi la Cluj-Napoca. 
Principalele concerte asteptate la cea de-a doua editie Untold, ce se desfasoara in perioada 4-7 august, sunt ale Hardwell, Tiesto, Dimitri Vegas & Like Mike, Armin Van Buuren, Afrojack, Martin Garrix. 
Principala scena a festivalului este cea mai mare amenajata in Romania, depasind-o ca suprafata pe cea de anul trecut, care a fost construita pe acelasi amplasament, respectiv stadionul Cluj Arena. 
Potrivit organizatorilor, scena va avea o inaltime de 28 de metri si o deschidere de 120 de metri, urmand sa fie amplasat un numar dublu de echipamente fata de prima editie a festivalului, care a fost anul trecut, cand Cluj-Napoca a detinut titlul de "Capitala Europeana de Tineret", iar Untold a fost principalul eveniment al acestei manifestari. 
"Vom avea o productie mai impresionanta decat cea de anul trecut. Scena principala de pe stadionul Cluj Arena va fi cea mai mare amplasata in Romania, cu decor si echipamente, avand o inaltime de 28 de metri si o deschidere de 120 de metri. Vom avea un numar dublu de echipamente fata de anul trecut, vom avea lasere, focuri de artificii, lumini pe intreg perimetrul stadionului, ecrane mai mari la scena", a spus directorul general al Untold, Bogdan Buta. 
Una dintre atractiile festivalului va fi prezenta pe scena ca DJ a lui Hodor, personajul din "Game of Thrones". Actorul Kristian Nairn, care interpreteaza acest personaj, este pasionat de muzica house si este, de mai bine de cinci ani, un DJ extrem de cunoscut in cluburile din Marea Britanie si nu numai, pentru show-urile sale Rave of Thrones si 7 Sessions. 
La editia din acest an sunt asteptati sa urce, pe cele 10 scene ale Festivalului Untold, peste 150 de artisti din Romania si din intreaga lume. 
In acest an, conceptul creativ al festivalului porneste de la povestile nespuse ale Transilvaniei. "In acest an ne-am dorit sa exploatam mitologia noptii, acolo unde Transilvania se inscrie cu succes datorita sutelor de legende povestite sau scrise. (...) Forta festivalului vine tocmai din istoria regiunii, Clujul fiind si in trecut si in prezent polul de interes al Transilvaniei", sustin organizatorii pe site-ul festivalului. 
Astfel, potrivit sursei citate, personajul principal care face posibila legatura dintre cele doua lumi este Magicianul, singurul care poate calatori in timp si poate aduce magia trecutului in prezent. Magicianul are la indemana simboluri specifice transilvanene. La fel, Oglinda este portalul care traseaza granita dintre lumi, Luna este cea care lumineaza tot ceea ce este nevazut, Constelatia Lira, fiind harpa lui Orpheus, poate trezi la viata orice prin muzica ei, Copacii insufletiti, zanele si celelalte elemente vin sa completeze atmosfera de magie si povestea. Toate aceste simboluri se vor regasi in festival in decoratiuni si activari. 
Dat fiind faptul ca organizatorii se asteapta la aceasta editie la o participare mai numeroasa decat cea de anul trecut, anul acesta vor fi mult sporite si masurile de securitate, atat pentru a se asigura o buna desfasurare a concertelor, dar si din cauza contextului international. Astfel, 900 de jandarmi, politisti, pompieri si piloti ai MAI vor actiona in sistem integrat pentru asigurarea masurilor de ordine si siguranta publica. 
Pentru acest eveniment, municipalitatea a impus anumite restrictii de circulatie in zona stadionului, iar transportul in comun functioneaza pe cinci linii pe timpul noptii. 
Prima editie Untold a atras in 2015 in Cluj-Napoca peste 240.000 de oameni prezenti in cele patru zile de festival, care a reunit peste 150 de artisti. Untold a primit in 2015 premiul "Best Major European Festival" inca de la prima editie. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006117 (s)