News Flash:

Festivalul Minoritatilor Etnice din Timisoara, in Parcul Rozelor

26 Septembrie 2016
1108 Vizualizari | 0 Comentarii
Festivalul Minoritatilor Etnice din Timisoara
Parcul Rozelor din Timisoara a gazduit sambata cea de-a treia editie a Festivalului Minoritatilor Etnice, care a promovat gulasul unguresc, papricasul de peste sarbesc, dulciurile svabesti si sarmalutele cu mamaliga romanesti. 
"Timisoara sarbatoreste minoritatile etnice si vrem ca Festivalul Minoritatilor Etnice sa fie un eveniment de anvergura. Prin el urmarim sa promovam folclorul minoritatilor etnice din Timisoara la nivelul la care el este sustinut la ora actuala, sa catalizam pastrarea traditiilor acestor etnii si sa dam un imbold organizarii de ansambluri folclorice etniilor care la ora actuala nu le au. Noi vrem sa sustinem, in Timisoara, conservarea traditiilor culturale ale diverselor etnii", a declarat sambata, pentru AGERPRES, primarul Nicolae Robu. 
Festivalul Minoritatilor Etnice din Timisoara este organizat de municipalitate, prin Casa de Cultura, impreuna cu Consiliul Consultativ al Minoritatilor Nationale, si cuprinde diferite ateliere mestesugaresti, precum si o prezentare de produse culinare. 
Traditiile etniilor au fost promovate sambata seara si printr-un spectacol folcloric sustinut de formatii reprezentative, precum Uniunea Sarbilor, Comunitatea Evreilor din Timisoara, Forumul Democrat German, Uniunea Bulgarilor din Banat, Uniunea Democrata a Maghiarilor, Asociatia Comunitara pentru Banat, Uniunea Ucrainenilor, Asociatia Partida Romilor Pro Europa, Asociatia Machedon-Armana si Asociatia Italienilor. 
Formatii folclorice ale acelorasi minoritati vor urca pe scena Teatrului de Vara din Parcul Rozelor si duminica, de la ora 17,00. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006534 (s)