News Flash:

Fermierii, in pericol sa ramana fara subventiile europene

5 Iulie 2016
948 Vizualizari | 0 Comentarii
desc rcare 2
Daca Romania nu va reusi in urmatorii ani sa realizeze cadastrul in mediul rural, pentru suprafetele de terenuri agricole, fermierii nostri si-ar putea lua adio de la principala subventie acordata din fonduri europene.
Este vorba, mai exact, despre schema de plata pe unitatea de suprafata (SAPS).
Subiectul a fost repus recent pe tapet de catre Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, dar si premierul Dacian Ciolos a tras un semnal de alarma in aceasta chestiune.
Doar pentru circa 3,4 milioane de hectare exista planuri cadastrale, in conditiile in care suprafata arabila a tarii depaseste noua milioane de hectare.
„Sunt in joc circa 1,9 miliarde de euro. Am solicitat ca in cadrul procesului de cadastrare sa se prioritizeze extravilanul”, afirma Achim Irimescu.
Primariile vor primi bani pentru cadastrare
La ultima sedinta de guvern a fost aprobat un proiect de ordonanta de urgenta prin care se aduc modificari Legii Cadastrului.
Mai exact, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara primeste o serie de instrumente prin care va putea sa sprijine procesul de intabulare a terenurilor arabile.
Va fi, fara indoiala, un proces costisitor, dar, conform spuselor lui Dacian Ciolos, va fi impulsionat inclusiv prin subventionarea sau prin finantarea unei parti din lucrarile de cadastru.
El anunta, totodata, ca ordonanta instituie si o abordare unitara privitoare la unele acte notariale care sunt necesare pentru a se putea finaliza activitatile de cadastrare, inclusiv pentru rezolvarea mai rapida a problemelor legate de mosteniri si de succesiuni.

romania saps agriculturii hectare euro extravilanul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005718 (s)