News Flash:

Femeia asta are doua verighete intregi si una rupta - Semnificatia lor te va impresiona pana la lacrimi

22 Ianuarie 2018
1357 Vizualizari | 0 Comentarii
verighete

O femeie a publicat pe profilul de Facebook povestea sa impresionanta si motivul pentru care are pe deget doua verighete intregi si una rupta.
"Multa lume ma intreaba de ce am trei verighete si de ce una este rupta. Cea rupta nu este chiar rupta. A trebuit sa o tai cand am avut preeclampsie cu primul meu copit. Mi-am facut un set nou, insa nu am putut sa renunt la cea taiata. Pentru mine, este mai mult decat o verigheta stricata.

Eu si sotul meu ne-am casatorit cand eu aveam 19 ani si el avea 21. Eram tineri, indragostiti si fara bani. Primul set de inele a costat 300 de dolari. Pentru mine, acest inel rupt este simbolul iubirii si credintei nesfarsite. Am trecut prim atatea in ultimii 10 ani, insa nu l-as inlocui pe el si nici inelul rupt pentru nimic in lume. Mereu voi purta inelul.

Aceasta este dovada ca nu conteaza daca ceva este defect sau nu indeplineste standardele societarii. Ceea ce conteaza este dragostea pura si puterea pe care o avem", a scris Laura Floyd pe Facebook.

Care este semnificatia verighetelor

Alaturi de certificatele de casatorie, verighetele sunt singurele elemente tangibile ale cuplului proaspat casatorit. Daca unul simbolizeaza statutul civil, celalalt simbolizeaza legatura spirituala dintre cele doua persoane. Pentru a intari si mai mult relatia spirituala a celor doi, tot mai multe cupluri aleg sa isi inscriptioneze verighetele cu numele partenerului, data nuntii, un vers sau o melodie semnificativa. In plus materialele din care sunt confectionate verighetele difera de la un cuplu la altul, insa cele mai folosite materiale sunt aurul, argintul sau otelul.

Cercul, o curba inchisa perfect, care revine mereu asupra ei insasi, simbolizeaza infinitatea, integralitatea si unitatea. Centrul inelului este definit ca locul de trecere a influentei ceresti. In numeroase legende inelul serveste drept mijloc de recunoastere, simbol al puterii sau al unei legaturi pe care nimic nu o poate sfarama. In plan ezoteric, inelul era inzestrat cu puteri magice.

Originea verighetei porneste insa din Grecia Antica, atunci cand apare pentru prima data inelul cu sigiliu. In Roma Antica, metalul din care era confectionat inelul simboliza rangul sau starea sociala. De exemplu, sclavii nu aveau dreptul sa poarte inele, iar cetatenii de rand puteau avea numai inele din fier. Se credea ca inelul aduce noroc in batalii in Egiptul Antic, iar in China, inelul era simbolul ciclului nedefinit, lipsit de orice solutie de continuitate.

La crestini inelul simbolizeaza legatura credincioasa, liber acceptata si exprimata. In cultura occidentala, femeile primesc mai intai un inel de logodna, care se poarta pe acelasi deget cu verigheta, si anume pe inelarul mainii stangi. Acest deget este cunoscut ca degetul iubirii, datorita denumirii din latina "vera amoris", ce simbolizeaza faptul ca mana stanga este o continuare a inimii, pentru ca aceasta este situata in partea stanga a corpului.

Obiceiul a fost preluat de la crestini de toate popoarele. Dincolo de semnificatiile religioase si ritualurile folosirii verighetelor, ea iti va aminti doar de acel moment unic din viata ta, si anume cand ai spus "da".

preluat de pe feminis


sursa: girly

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1870 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004978 (s)