News Flash:

FABULOS! Tecau si Mergea s-au calificat in semifinale la Rio si sunt la o victorie de medalie

10 August 2016
1168 Vizualizari | 0 Comentarii
mergea si tecau
Perechea alcatuita din tenismenii romani Florin Mergea si Horia Tecau s-a calificat in semifinalele probei masculine de dublu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, marti, dupa o victorie cu 6-4, 5-7, 6-2 cu brazilienii Marcelo Melo/Bruno Soares.
Mergea si Tecau, capi de serie numarul cinci, s-au impus dupa o ora si 50 de minute in fata favoritilor numarul trei, sustinuti frenetic de public, chiar si dincolo de limita sportivitatii.
Meciul a fost unul foarte echilibrat, chiar si in setul decisiv, adjudecat cu 6-2 de tricolori. In primul set, Mergea si Tecau au reusit break-ul devreme si apoi si-au conservat avantajul, castigand cu 6-4. In setul al doilea, cele doua perechi au mers cap la cap pana la 5-5, cand brazilienii si-au facut serviciul si au avut 6-5, iar ai nostri nu au rezistat presiunii pe serviciul lui Mergea, pierzand setul dupa o eroare nefortata a lui Tecau. Gazdele au inceput cu dreptul setul decisiv, castigand primul ghem. Romanii au luat apoi jocul pe cont propriu si au luat cinci ghemuri la rand (5-1). Melo si Soares au redus din handicap (5-2) si au salvat apoi trei mingi de meci, dar nu au mai reusit acest lucru si cu a patra, transformata de Tecau.
Romanii au avut 7 asi in acest meci, fata de 6 ai brazilienilor, 17 mingi direct castigatoare (13 pentru invinsi).La meci au asistat, printre altii, fostul tenisman brazilian Gustavo Kuerten, triplu castigator la Roland Garros, dar si intreaga echipa de tenis a Romaniei (Mon
ica Niculescu, Irina Begu, Andreea Mitu, Raluca Olaru, Andre Pavel, etc) si gimnasta Catalina Ponor, calificata in finala de la barna.
In semifinale, Mergea si Tecau vor juca impotriva americanilor Steve Johnson/Jack Sock, victoriosi cu 6-4, 6-2 in fasa spaniolilor Roberto Bautista Agut/David Ferrer. Semifinala va avea loc miercuri, vineri fiind programate finala si meciul pentru medalia de bronz.
Jack Sock ocupa locul 24 in ierarhia mondiala de dublu, iar Steve Johnson se afla pe 43.
Miercuri vor avea loc si meciurile din primul tur la dublu mixt, Irina Begu/Horia Tecau — Agnieszka Radwanska/Lukasz Kubot (Polonia) si Monica Niculescu/Florin Mergea — Carla Suarez Navarro/David Ferrer (Spania).
Calificarea perechii Mergea/Tecau in semifinalele probei de dublu inseamna, totodata, si cea mai buna performanta a sportului romanesc la Rio, dupa locul 5 ocupat de Corina Caprioriu la judo (cat. 57 kg).
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1274 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004304 (s)