News Flash:

FABULOS! Simona Halep a castigat turneul Premier de la Dubai

22 Februarie 2015
1249 Vizualizari | 0 Comentarii
Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 1, a castigat al zecelea trofeu din cariera, al doilea de categorie Premier 5, dupa ce a invins-o, sambata, cu scorul de 6-4, 7-6 (4), pe jucatoarea ceha Karolina Pliskova, locul 18 WTA si cap de serie numarul 17, in finala turneului de la Dubai.
Halep s-a impus dupa o ora si 46 de minute si, in urma acestui succes, romanca revine pe locul 3 WTA.
Finala de la Dubai a fost una foarte disputata, cele doua jucatoare etaland calitatile cu care s-au impus in circuit. Inalta de 1,86 metri, Pliskova a servit foarte bine si a lovit mingea puternic de la inceput. Halep a raspuns cu o alternanta a loviturilor catre liniile laterale ale terenului, pentru a specula mobilitatea mai redusa a adversarei. Sportiva ceha, autoare a 144 de asi in acest sezon, inaintea partidei de sambata, a avut, in primele patru ghemuri, o proportie de reusita a primului serviciu de suta la suta. Dar Halep a fost pe tot terenul, a agatat fiecare minge si a punctat deseori decisiv cu lovitura de rever in lung de linie.
Pana la 3-3, fiecare jucatoare si-a fructificat serviciul, apoi Halep a rupt echilibrul primului set cu un break. In pauza de la 4-3, antrenorul sportivei din Cehia, Jiri Vanek, a intrat pe teren sa-si sfatuiasca eleva, dar indicatiile sale nu au impiedicat-o pe Pliskova sa comita greseli si sa piarda primul set, cu 4-6, dupa 41 de minute.
Setul al doilea a avut o desfasurare aproape dramatica. Pliskova s-a distantat la 2-0, dupa un break in al doilea ghem. Halep a raspuns imediat si a castigat pe serviciul jucatoarei cehe. La 2-1, Pliskova a cerut interventia fizioterapeutului, acuzand o accidentare la sold. Meciul a fost intreupt aproape opt minute si, la reluare, Pliskova a devenit mult mai agresiva si mai mobila, insa si-a pierdut din precizia primului serviciu.
Vanek i-a mai predat o "lectie" jucatoarei din Cehia, la scorul de 3-2, dar Halep a egalat imediat scorul. De la 3-3, cele doua jucatoare nu si-au mai valorificat serviciul. Primul break l-a facut Simona Halep, care la 5-4 a avut o prima minge de meci. Pliskova a anulat-o si a castigat pe serviciul romancei. La 6-5, Halep a servit din nou pentru titlu, dar a comis doua duble greseli consecutiv. Jucatoarea ceha a primit "cadoul" si nu a ratat ocazia sa egaleze la 6, trimitand setul in tie-break. Dupa ce Pliskova a facut un mini-break la 3-3, Halep a preluat definitiv controlul jocului si a castigat setul, cu 7-6 (4), dupa 65 de minute, si meciul, obtinand astfel al doilea titlu in acest an.
Karolina Pliskova si-a confirmat evolutia in ascensiune din ultimii doi ani, reusind sambata 27 de lovituri castigatoare (cinci asi), fata de numai 16 (un as) Simona Halep. Insa aceste puncte au fost anulate de cele 36 de greseli nefortate comise de sportiva ceha. Halep a jucat mai exact decat in alte meciuri, gresind 22 de lovituri, nu a avut momente de cadere si a fost mai concentrata in momentele cheie ale partidei. Serviciul continua sa fie punctul mai slab al Simonei. Ea a comis sapte duble greseli, fata de una Pliskova, si a avut o proportie de reusita a primului serviciu de 62 la suta (75 Pliskova).
Invingatoarea de la Dubai va primi 900 de puncte WTA si 456.000 de dolari, iar invinsa 585 de puncte WTA si 227.860 de dolari.
Pentru jucatoarea romana, aceasta a fost a 16-a finala. Ea a mai castigat noua turnee, la Shenzhen (WTA), in 2015, Doha (Premier 5), Bucuresti (WTA), ambele in 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) si Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele sase in 2013.
Simona Halep a mai disputat sase finale, Madrid (Premier Mandatory), Roland Garros (Grand Slam), WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), toate trei in 2014, Bruxelles (Premier), in 2012 si Fes (WTA), in 2011 si 2010.
La Dubai, traseul Simonei Halep pana in finala a fost urmatorul:
Turul I - a stat;
Turul II - scor 6-2, 6-0, cu Daniela Hantuchova din Slovacia, locul 47 WTA;
Optimi de finala - scor 6-4, 6-3, cu Tvetana Pironkova din Bulgaria, locul 57 WTA;
Sferturi de finala - scor 6-3, 1-6, 7-5, cu Ekaterina Makarova din Rusia, locul 9 WTA si cap de serie numarul 6;
Semifinale - scor 2-6, 6-1, 6-1, cu Caroline Wozniacki, locul 5 WTA si cap de serie numarul 3.
Simona Halep va evolua saptamana viitoare la Doha, pentru a-si apara titlul cucerit anul trecut. Ea este a foua favorita dupa Petra Kvitova din Cehia.

simona halep karolina pliskova
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007321 (s)