News Flash:

FABULOS! PANAMA PAPERS, pe intelesul unui copil de cinci ani

5 Aprilie 2016
1116 Vizualizari | 0 Comentarii
pusculita
Un cititor al platformei Reddit a explicat pe intelesul copiilor de cinci ani mecanismul prin care importanti lideri politici, vedete si oameni de afaceri isi puneau banii la adapost, cu ajutorul Mossack Fonseca, firma de avocatura cu sediul in Panama.
DanGliesack a simplificat intreaga poveste, astfel incat aceasta sa poata fi inteleasa mai usor, scrie Business Insider. Iata explicatia sa:
„Atunci cand primesti 25 de centi, ii pui in pusculita. Pusculita e pe raftul de sus al dulapului. Mama ta stie asta si, din cand in cand, o mai verifica, astfel incat stie cand pui bani in ea sau cand cheltuiesti din ei. Intr-o buna zi, poate decizi ca nu mai vrei ca mama ta sa se uite in pusculita si sa stie cati bani ani. Asa ca te duci la Johnny acasa cu o alta pusculita, pe care urmeaza sa o tii in camera lui. Iti scrii numele pe ea si o pui in dulapul lui. Mama lui Johnny este mereu foarte ocupata si nu are timp sa-i verifice pusculita. Asa ca o poti tine acolo pe a ta si totul va ramane secret. Acum, toti copiii din cartier cred ca asta e o idee buna si toti se duc cu alte pusculite acasa la Johnny. Dulapul lui Johnny este, prin urmare, plin de pusculitele tuturor din cartier. Intr-o zi, mama lui Johnny vine acasa si vede toate pusculitele. Se supara foarte tare si ii suna pe toti parintii pentru a-i informa in legatura cu cele intamplate”.
Si explicatia nu se opreste aici. Nu toata lumea si-a ascuns pusculita acasa la Johnny pentru ca ar fi avut intentii rele: in timp de fratele cel mare al lui Eric ii fura acestuia banii de acasa si ii ascundea in pusculita din dulapul lui Johnny, Timmy voia doar sa economiseasca bani pentru ziua mamei, fara ca aceasta sa stie, iar Sammy doar se distra, spune DanGliesack.
„In lumea reala, multi oameni importanti au fost prinsi ascuzandu-si pusculitele in casa lui Johnny din Panama. Astazi, mamele lor au aflat. Foarte curand, vom sti care din ei au facut-o cu intentii rele si care au fost bine intentionati. Dar aproape toata lumea a dat de belea, pentru ca este impotriva regulilor sa ai secrete, indiferent de motive”, conchide DanGliesack.  

mossack fonseca panama dangliesack
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1272 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006354 (s)