News Flash:

FABULOS! Arma naturala care ucide bacteriile

17 Ianuarie 2017
1097 Vizualizari | 0 Comentarii
bacterii

Intoxicatiile si infectiile alimentare sunt tot mai dese, iar bacteriile ce le provoaca par sa fie tot mai rezistente la medicamentele clasice. Iata insa ca cercetatorii portughezi au descoperit un antibiotic natural ce actioneaza chiar mai bine decat medicamentele din farmacie si are avantajul de a nu da efecte adverse. Este vorba despre coriandru, unul dintre cele mai folosite ingrediente din bucataria mediteraneana.

Potrivit studiului, uleiul de coriandru omoara bacteriile. Mai precis, actioneaza asupra a 12 tipuri de agenti patogeni, dintre care unii pot afecta in mod grav sanatatea. Printre agentii patogeni in lupta cu care s-a dovedit eficient coriandrul se numara Escheria coli (ce provoaca infectii digestive si urinare grave), salmonella si stafilococul auriu.

Rezultatele studiului au fost publicate in celebra revista internationala de specialitate Journal of Medical Microbiology. Cercetatorii de la Universitatea Beira din Portugalia au testat diverse solutii pe baza de ulei de coriandru pe diferite bacterii. Evaluand rezultatele au descoperit ca multi dintre agentii patogeni fusesera distrusi de solutii care aveau concentratii de ulei de coriandru de doar 1,6% sau chiar mai putin.

Medicul Fernanda Domingues, care a condus studiul, si-a aratat entuziasmul fata de rezultatele obtinute, subliniind ca aceste descoperiri deschid noi posibilitati de utilizare a coriandrului, deja folosit pe scara larga in industria alimentara.

„Rezultatele studiului arata ca uleiul de coriandru distruge membrana ce inconjoara celulele bacteriilor. Acest lucru intrerupe bariera dintre celula si ambientul sau si inhiba procesele esentiale, precum respiratia, ceea ce duce in final la moartea celulei bacterice", a explicat autoarea studiului.

Aceiasi cercetatori vad in coriandru o posibila alternativa la ultilizarea antibioticelor clasice deja acuzate ca duc la rezistenta bacteriilor si devin ineficiente in timp, pe langa toate efectele adverse pe care le provoaca.

Aplicatiile acestui ulei ar putea fi extinse de la partea alimentara la cea medicala conform sugestiilor facute de oamenii de stiinta. Iar forma viitoarelor antibiotice ar putea fi de pastile, lotiuni sau capsule preparate pe baza de ulei de coriandru.

Alte beneficii ale coriandrului
Coriandrul este tonic si stimulent, recomandat in cazuri de astenie si de epuizare nervoasa sau de migrene. De asemenea, este indicat si pentru usurarea digestiei, combaterea balonarilor si a tulburarilor digestive. Totodata, acest condiment este vazut ca un excelent afrodiziac si stimulent al circulatiei periferice.

antibiotic natural efecte adverse coriandru
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008083 (s)