News Flash:

Expozitia care a socat lumea a ajuns si la Timisoara

5 Februarie 2016
1183 Vizualizari | 0 Comentarii
our body
Una dintre cele mai controversate expozitii din lume va putea fi vazuta si de timisoreni. „Our Body: Universul Interior” prezinta corpuri umane si organe reale, fapt ce a nemultumit deja o organizatie din orasul de pe Bega. Organizatorii expozitiei sunt din SUA si au poposit joi la Timisoara pentru a da explicatii.
„Our Body” va fi deschisa la Timisoara, vineri, 5 februarie, la Muzeul Banatului, din Bastionul Theresia. Aici vor fi expuse sute de organe si chiar corpuri umane reale. „Exponatele noastre vor putea sa educe milioane de persoane. Veti putea sa vedeti corpuri umane reale si peste 200 de organe. Sunt organe conservate foarte bine. Unele dintre ele sunt organe cu diferite boli, precum cancer, atac cerebral, rinichi cu pietre si altele. Cel mai mult la aceasta expozitie imi place ca le explica vizitatorilor cum sa aiba grija de corpul lor. Daca am avea grija de noi, am putea dansa pana la 90 de ani. Cand vezi cu adevarat ce isi face fumatul, cu siguranta nu mai vrei sa pui mana pe tigara. Este intr-adevar vorba despre o expozitie educationala”, a spus, joi, Heidi Pinchal, purtatorul de cuvant al expozitiei „Our Body”, scrie debanat.ro.
Expozitia interzisa in tari precum Franta, „Our Body” a starnit reactii negative si in orasul de pe Bega. Societatea Timisoara a cerut interzicerea expozitiei. Purtatorul de cuvant al „Our Body” a explicat ca proiectul lor este unul legal si etic. „Corpurile umane pe care le vedeti sunt imprumutate companiei noastre, in scop educational. Dupa incheierea expozitiei, ele vor fi duse inapoi, in Hong Kong, unde vor face parte dintr-o expozitie naturala. Avem certitudinea ca oamenii ale caror corpuri au fost expuse au murit din cauze naturale. Intelegem pe deplin ingrijorarile dumneavoastra, dar va putem spune ca aceste ingrijorari nu sunt valide pentru expozitia noastra. Noi am adus un specialist de medicina legala, care a examinat toate aceste corpuri si ne-a asigurat ca toate au murit de cauze naturale. Avem documente care atesta toate aceste lucruri dar nu avem voie sa le facem publice. Ne este interzis sa dam informatii despre aceste persoane, care a fost varsta lor, care le este numele si asa mai departe. Va asigur ca tot ceea ce facem este pentru educatie si este de datoria noastra sa facilitam acces la educatie”, a mai declarat Pinchal. Mai multe detalii despre expozitie si pretul biletelor pot fi gasite aici.

our body universul interior bega muzeul banatului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1299 (s) | 43 queries | Mysql time :0.021457 (s)