News Flash:

Expertii FMI si cei ai Comisiei Europene, la Guvern pentru a discuta cu Victor Ponta

9 Decembrie 2014
1143 Vizualizari | 0 Comentarii
Expertii Fondului Monetar International (FMI) si cei ai Comisiei Europene (CE) au venit, marti dimineata, la Guvern, pentru o discutie cu premierul Victor Ponta. Tot marti dimineata a venit la Guvern si Insarcinatul cu afaceri al SUA la Bucuresti.
Fondul Monetar International si Comisia Europeana au cerut Guvernului sa reduca deficitul bugetar pentru anul viitor la 0,9% din PIB, solicitare pe care partea romana a considerat-o inacceptabila, luand astfel in calcul intreruperea discutiilor daca nu este agreat un deficit de 1,4%.
Solicitarea unui deficit bugetar de sub 1% a fost avansata joi seara, cu argumentul ca nu mai trebuie sa existe o diferenta intre deficitul pe ESA (unde deficitul nu este calculat pe baza platilor efective realizate intr-un an, ci pe baza angajamentelor de plata si a termenelor legale pentru achitarea obligatiilor) si cel pe cash (care cuprinde cheltuielile efectuate), asa cum s-a intamplat in anii anteriori.
Diferenta de viziune dintre FMI si CE, pe de-o parte, si Guvernul roman a fost confirmata de catre ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, in interventii televizate, care a precizat ca aceasta solicitare nu va fi acceptata sub nicio forma si ca singurul sau mandat este ca deficitul bugetar pentru anul viitor sa fie fixat la 1,4%, cu o posibila majorare pentru co-finantari la proiectele europene de investitii.

Luni, surse din Guvern au transmis ca FMI si CE ar fi renuntat la cererea de reducere a deficitului la 0,9% si ca negocierile s-ar purta la acest moment pentru un deficit chiar mai mare de 1,4%.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008780 (s)