News Flash:

Exista viata dupa moarte? Un nou studiu pare sa elucideze misterul

5 Noiembrie 2014
1681 Vizualizari | 0 Comentarii
Cercetatorii au realizat cateva experimente pe sobolani. Dupa ce inima animalelor a incetat sa mai bata, creierul a dat aratat semne de constienta.Misterioasa activitate a creierului, observata de cercetatori, ar putea explica experientele traite "dincolo de moarte". Acesta este de altfel si primul studiu care aprofundeaza starea neurofiziologica, dupa un stop cardiac. Astfel, cercetatorii au ajuns la concluzia ca toate aceste lucruri sunt provocate de o activitate electrica foarte ridicata in creierul care este pe moarte.

Studiul sugereaza ca ceva se intampla atunci cand cineva se afla la un pas demoarte care impinge creierul constient la un nivel ridicat de excitare, declansand probabil viziuni si senzatii asociate cu "experientele de dincolo de moarte".

"Am fost surprinsi de activitatea intensa a creierului", a spus George Mashour, unul dintre cercetatorii de la  Universitatea Michigan din Ann Arbor.


"Studiul facut pe sobolani ne arata ca reducerea oxigenului si a glucozei din timpul stopului cardiac poate stimula activitatea cerebrala care este caracteristica starii de constienta", a spus dr. Jimo Borjigin, de la Universitatea din Michigan.

Pe de alta parte, unii cercetatori spun ca studiul nu este foarte bine argumentat. "Nu stim daca animalele au experienta constiintei", a spus Dr. David McGonigle, de la Universitatea din Cardiff. "In timp ce studii recente sugereaza ca animalele ar putea avea intr-adevar un fel de amintiri autobiografice pe care le poseda oamenii, acel tip de amintiri care ne permit sa ne reintoarcem intr-un anumit loc si timp, pare putin probabil ca experientele de dincolo de moarte sa fie neaparat similare intre specii", a mai spus profesorul. sursa: wow.bzi.ro

experimente sobolani creierul constienta moarte studiul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3298 (s) | 32 queries | Mysql time :0.209766 (s)