News Flash:

Exercitiu de evacuare la Centrul de Zi pentru Persoane Varstnice din Resita

19 August 2015
1147 Vizualizari | 0 Comentarii
pompier3
Un exercitiu de evacuare in caz de incendiu a avut loc miercuri la Centrul de Zi pentru Persoane Varstnice din Resita, pentru a se testa timpii de reactie si modul de organizare a echipajelor. 
"Ne-am mobilizat cu totii pentru a parasi cladirea. Au sosit si pompierii militari care au salvat victimele. De asemenea, membrii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta din Resita au participat la cautarea si salvarea victimelor aflate in cladire. Fiind vorba de multe persoane aflate in imobil, evacuarea a fost un pic mai dificila, insa s-a finalizat cu bine. Politia locala a asigurat oprirea circulatiei in zona', a declarat Corina Braje, sefa Serviciului protectie, pregatire si educatie preventiva a populatiei din Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Semenic al judetului Caras-Severin. 
Conform scenariului, in zona Banloc a avut loc un cutremur, care s-a resimtit si in zona municipiului Resita. In urma cutremurului a izbucnit si un incendiu, in cladirea Centrului de Zi pentru Persoane Varstnice. In timpul incendiului, in imobil se desfasurau o serie de activitati. 
Pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Semenic al judetului Caras-Severin au ajuns primii la fata locului, insa in timp util au raspuns si cei de la Serviciul Voluntar si Politia locala Resita. 
"Prin acest exercitiu s-a dorit antrenarea fortelor proprii, dar si a celor din serviciul voluntar, verificarea fluxului informational in timpul unui asemenea eveniment, precum si educarea populatiei, atat elevi, cat si cetateni care locuiesc in zona limitrofa Centrului de Zi pentru Persoane Varstnice din Resita", a precizat Corina Braje. 
Acest exercitiu a fost urmat de o actiune de informare preventiva, la care si-au adus contributia si membrii Crucii Rosii, care au facut demonstratii de acordare a unor masuri de prim-ajutor. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006024 (s)