News Flash:

Eveniment de exceptie in Timisoara. Nimeni nu trebuie sa-l rateze!

13 Iunie 2015
1196 Vizualizari | 0 Comentarii
divina comedie
O parte dintre spectaculoase lucrari ale celebrului Salvador Dali, vor ajunge, in premiera si la Timisoara. Vernisajul va avea loc la sfarsitul saptamanii, iar in prim-plan se vor afla ilustratii realizate de artist dupa capodopere ale literaturii universale precum „Divina Comedie” sau „Batranul si marea”. Directorul Muzeul de Arta, Victor Neumann, spune ca amatorii de arta vor putea sa descopere si alte gravuri fascinate, fiind vorba de aproximativ 200 de lucrari.
Dupa cum tion.ro a anuntat deja, Muzeul de Arta din Timisoara va fi gazda unei expozitii fascinante, formata din gravuri realizate de Salvador Dali. In prim-plan se vor afla ilustratii realizate dupa opere literare celebre, cea mai cunoscuta fiind „Divina Comedia” a lui Dante, scrie tion.ro.
Vernisajul ca avea loc duminica, 14 iunie, iar timisorenii se vor putea bucura de expozitie pana pe 14 iulie. Este vorba despre 200 de lucrari, atat inspirate de textul mentionat mai sus, de „Batranul si Marea” de Ernest Hemingway, de jocul cu carti de tarot, colectia „Tricornul”, cat si multe altele.
„Evenimentul pe care il avem duminica este dedicat unui fragment din opera lui Dali. Este vorba despre ilustratii dupa carti celebre din istoria literaturii. Arta este legata si de literatura si de istorie si de multe alte tipuri de discurs. Avem o ilustrare a «Divinei comedii» in aceasta expozitie”, a precizat Victor Neumann.
Acesta a povestit ca ilustratiile dupa Dante au fost realizate la cererea guvernului italian, cu ocazia a impliniri a 700 de ani de la nasterea autorului. Dali a lucrat la ilustratii timp de 9 ani, in perioada 1951 – 1960. Desi lucrarile sunt spectaculoase, publicul italian nu a fost prea incantat de posibilitatea ca acestea sa apara intr-o editie speciala a „Divinei comedii”, motivand ca acestea ar trebui facute de un compatriot al lui Dante, nu de un spaniol.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005141 (s)