News Flash:

EVALUAREA NATIONALA I Elevi de 10: Vreau sa devin medic si sa raman in Romania, nu pot renunta la familie

19 Iunie 2018
1037 Vizualizari | 0 Comentarii
evaluare

Trei eleve din judetul Gorj au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala. Una dintre cele trei tinere este Monica Trocan, o absolventa a Scolii Gimnaziale ”Constantin Savoiu” din Targu-Jiu, care sustine ca vrea sa ramana sa invete si sa lucreze in Romania, transmite corespondentul MEDIAFAX.
In total, trei din cei 2.894 de elevi din judetul Gorj care au sustinut Evaluarea Nationala in acest an au obtinut media 10.

Unul dintre ei este Monica Trocan, absolventa a Scolii Gimnaziale ”Constantin Savoiu” din Targu-Jiu, pentru care rezultatul a fost o surpriza, cu toate ca a avut note bune la scoala.

”M-am pregatit destul de mult. Nu ma asteptam sa iau zece la amandoua, sunt foarte fericita! A fost o surpriza si pentru mine. As vrea sa merg in continuare la Colegiul National Ecaterina Teodoroiu, la profilul bio-chimie. Vreau sa devin doctor. Voi ramane sa studiez in Romania si sa lucrez aici, pentru ca nu as vrea sa plec, aici este si familia mea. Nu as putea sa renunt la familie, pentru mai multi bani”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Monica Trocan.
Aceasta a terminat clasa a VIII-a cu media 9,97.

”In fiecare an, macar unul dintre elevii nostri primeste media 10 la Evaluarea Nationala. Suntem mandri de munca elevilor, de munca profesorilor, elevii au obtinut note foarte mari. Avem patru note de 10 la romana, opt note de 10 la matematica, avem doar cativa copii care sunt sub linie, au medie sub 5. Monica este un elev cu rezultate foarte bune la invatatura. Este modesta si foarte cuminte. A terminat clasa a VIII-a cu media 9,97 si asteptarile erau foarte mari”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Violeta Dulubei, directorul Scolii Generale Constantin Savoiu” din Targu-Jiu.

Celelalte doua eleve de 10, Ana Maria Bizga si Stefania Draghici, au absolvit Colegiul National ”Spiru Haret” din Targu-Jiu si Scoala Gimnaziala ”Gheorghe Tatarascu” din municipiu.

Rata de promovare in judetul Gorj, inainte de contestatii, este de 71,18 la suta.

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2018: 73% dintre elevi au medii peste cinci si peste 300 au luat NOTA 10 la examenul de evaluare

Eleva dintr-un sat din Alba, cu 10 la Evaluarea Nationala: Se poate invata foarte bine si la sat

Maria Cristina Simian, singura eleva din Alba care a urmat cursurile unei institutii de invatamant din mediul rural si a luat zece la Evaluarea Nationala, declara ca profesorii s-au ocupat exemplar de elevi, ea reusind aceasta performanta fara sa ia ore particulare.

Maria Cristina Simian, una dintre cei unsprezece elevi din judetul Alba care au luat 10 la Evaluarea Nationala, este singura care a invatat in mediul rural, respectiv la Scoala Gimnaziala ”Iuliu Maniu” Vintu de Jos.

”De la inceputul clasei a VIII-a, pe langa teme, am invatat, zilnic, o ora la limba si literatura romana si am facut exercitii o ora la matematica. Nu a fost nevoie sa iau ore particulare”, a spus eleva, contactata de corespondentul MEDIAFAX, si intrebata cum s-a pregatit.

Intrebata, de asemenea, daca crede ca a fost dezavantaja avand in vedere ca a invatat la sat, Maria Cristina Simian a spus ca nici vorba de vreun dezavantaj, deoarece la Vintu de Jos sunt niste profesori ”exceptionali”, care s-au ocupat de elevi ”ca la oras”.

”Se poate invata foarte bine si la sat, daca se vrea. In scoala noastra avem profesori foarte dedicati”, considera eleva.

Ea vrea sa studieze mai departe la Colegiul National ”Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia, la profilul stiintele naturii, fiind tentata sa urmeze, apoi, Medicina.

Judetul Alba a inregistrat un record in ceea ce priveste numarul de elevi cu media zece la Evaluarea Nationala, dupa ce 11 dintre ei au facut lucrari perfecte, atat la limba romana, cat si la matematica. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004669 (s)