News Flash:

Evaluarea Nationala. Elevii din clasa a VI-a sustin miercuri prima proba, la limba romana si comunicare

23 Mai 2018
835 Vizualizari | 0 Comentarii
evaluare

Elevii din clasa a VI-a vor sustine, miercuri, proba la limba romana si comunicare, in cadrul Evaluarii Nationale, informeaza Ministerul Educatiei. Rezultatele obtinute nu vor fi publice si nu vor fi trecute in catalog.
Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, prima proba din cadrul Evaluarii Nationale, pentru elevii din clasa a VI-a, va avea loc pe 23 mai si va fi la limba romana si comunicare. Acestia vor sustine, a doua zi, pe 24 mai, testarea la matematica si stiintele naturii.

Evaluarile se vor sustine in salile in care elevii isi desfasoara activitatea in mod normal. Acestea vor fi adaptate in prealabil, dupa caz, in functie de testul planificat, prin eliminarea oricaror materiale didactice care i-ar putea influenta pe elevi, se arata in sursa citata.

„Testele sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare, au un format asemanator cu cel al evaluarilor internationale si trebuie sa aiba un nivel mediu de dificultate. Durata alocata rezolvarii acestora este de 60 de minute pentru probele scrise de elevii clasei a VI-a. Acestea sunt evaluate in cadrul institutiei de invatamant, de catre cadrele didactice din respectiva unitate, in termen de cel mult 7 zile de la data sustinerii ultimei probe", reiese dintr-un comunicat de presa transmis de MEN.
Rezultatele obtinute la aceste evaluari nu se comunica public si nu se inregistreaza in catalogul clasei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1320 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006160 (s)