News Flash:

Euro atinge nivelul maxim al ultimei luni

17 Martie 2016
1233 Vizualizari | 0 Comentarii
cursa valutar1
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, miercuri, un curs de referinta de 4,4775 lei/euro, in crestere comparativ cu nivelul anterior si nivel maxim al ultimei luni, pe fondul unei tendinte generale de depreciere a monedelor emergente, la care se adauga, in cazul leului, ingrijorarile legate de efectele Legii darii in plata, spun analistii.

Marti, BNR a afisat un curs de referinta de 4,4705 lei/euro.

Un nivel atat de ridicat al cursului nu s-a mai inregistrat din 11 februarie, cand euro a fost cotat cu 4,4826 lei.

Analistii pun evolutia pe seama unei tendinte regionale, la care se adauga ingrijorarile privind posibilele efecte ale Legii darii in plata.

"O revenire a ingrijorarilor pe plan international, care se adauga nelinistilor privind Europa Centrala si de Est, a afectat monedele din regiune. In cazul leului, ingrijorarile sunt legate de incertitudinea privind Legea darii in plata, care ar putea fi votata in camera inferioara a Parlamentului la jumatatea saptamanii viitoare", se arata intr-un raport de cercetare al ING, publicat miercuri.

Dolarul american, cotat indirect in piata romaneasca prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat nesemnificativ in raport cu moneda nationala, pana la 4,0387 lei, comparativ cu nivelul de marti, de 4,0351 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinta pe plan internationale pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar inporturile din Asia depind, de asemenea, de moneda americana.

Cursul francului elvetian a urcat usor, pana la 4,0833 lei.

bnr atat euro dolarul american
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006698 (s)