News Flash:

EURO 2016, grupa F: Islanda se califica in optimi in minutul 95! Portugalia merge mai departe cu mari emotii, de pe locul 3

23 Iunie 2016
1070 Vizualizari | 0 Comentarii
islanda portugalia
Echipa nationala a Islandei a invins cu scorul de 2-1 (1-0), selectionata Austriei intr-un meci disputat miercuri, pe Stade de France din Saint-Denis, in cadrul Grupei F a EURO 2016.
Islanda a obtinut astfel prima victorie din istoria sa la un turneu final, aceasta aducandu-i si calificarea in optimile de finala ale EURO 2016 de pe locul doi al grupei F. Neinvinsi in aceasta grupa, nordicii vor intalni in optimi prima reprezentativa a Angliei, in timp ce austriecii parasesc competitia.
Selectionata Islandei a inceput in forta partida, iar in minutul 2 a avut prima mare ocazie. Johann Gudmundsson a sutat puternic de la aproximativ 25 de metri, dar mingea a lovit bara din stanga a portii aparate de Almer.
In continuare islandezii au presat, creandu-si oportunitati de a inscrie prin Bjarnason si Arnason, iar in minutul 18 au reusit sa deschida scorul. Jon Dadi Bodvarsson a inscris cu un sut din interiorul careului in urma unei pase cu capul primite de la Arnason.
Condusi pe tabela de marcaj, austriecii au incearcat sa preia controlul jocului, dar prima ocazie importanta o au abia in minutul 29, cand Arnautovic suteaza de la aproximativ 16 metri, insa portarul Halldorsson reuseste sa prinda mingea in doi timpi.
Sapte minute mai tarziu Austria a beneficiat de o lovitura de la unsprezece metri acordata de arbitrul Szymon Marciniak pentru o tinere in careu a lui Skulason asupra lui Alaba. Aleksandar Dragovic rateaza insa penalty-ul, sutand in bara stanga a portii islandeze.
Pauza meciului ii gaseste pe austrieci tot in atac, dar portarul islandez respinge miraculos de sub bara un sut puternic al lui Julian Baumgartlinger.
Selectionerul Austriei, Marcel Koller, a facut o schimbare inspirata in debutul reprizei secunde introducandu-l in teren pe Alessandro Schopf. Acesta avea sa inscrie golul egalarii pentru Austria in minutul 60 cu un sut din interiorul careului in urma unei actiuni personale.
Islanda a incearcat sa dea replica pe contraatac, iar in minutul 65 Gylfi Sigurdsson a ratat o buna sansa de a-si readuce echipa in avantaj, sutul sau fiind respins de portarul Austriei.
Pe final, Islanda nu isi mai propune decat sa conserve scorul de egalitate de pe tabela, dar cu toate acestea, profitand de precipitarea austriecilor reuseste sa mai inscrie o data prelungirile partidei. In minutul 90+4 Arnor Ingvi Traustason a dat lovitura de gratie dupa o pasa a lui Elmar Bjarnason si a adus Islandei prima victorie la un turneu final din istorie.
Omul meciului a fost desemnat fundasul central al Islandei Kari Arnason, atat pentru evolutia sa din aparare, cat si pentru pasa de gol oferita in minutul 18 colegului sau Bodvarsson.

Ungaria - Portugalia 3-3 
Nationalele de fotbal ale Portugaliei si Ungariei au incheiat la egalitate 3-3 (1-1), intr-un meci contand pentru grupa F a EURO 2016, care a avut loc, miercuri seara, pe Parc Olympique Lyonnais, din Lyon.
Golurile au fost marcate de Nani (42), Cristiano Ronaldo (50,63) pentru Portugalia, Zoltan Gera (19) si Balazs Dzsudzsak (47, 55) pentru Ungaria.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005675 (s)