News Flash:

EURO 2016, grupa D: Spania - Cehia 1-0

14 Iunie 2016
1114 Vizualizari | 0 Comentarii
spania cehia
Nationala de fotbal a Spaniei, detinatoarea titlului, a invins-o pe cea a Cehiei cu scorul de 1-0 (0-0), luni, la Toulouse, in Grupa D a EURO 2016.
Spania a obtinut o victorie meritata, dupa un gol venit foarte tarziu, in minutul 87, datorat fundasului Gerard Pique, care a inscris cu capul din apropiere.
Spania, cu o posesie foarte buna si cu Andres Iniesta la carma, a controlat autoritar prima repriza si si-a creat mai multe ocazii, evidentiindu-l pe portarul Petr Cech, care s-a opus in mai multe randuri deschiderii scorului. Prima ocazie mare a fost a lui Alvaro Morata, in minutul 16, dar Cech a intervenit. Acelasi Morata, dar si Iniesta au avut situatii notabile.
Ibericii au inceput bine si a doua repriza si au avut trei cornere intr-un minut.
Cehia a fost periculoasa in minutul 57, la lovitura libera a lui Roman Hubnik, aparata de David de Gea, preferat intre buturi mult mai experimentatului Iker Casillas. Tot Cehia si-a trecut in cont o mare ocazie in minutul 65, la lovitura de cap, din unghi, a lui Theodor Gebre Selassie, salvata de Cesc Fabregas de pe linia portii.
Aritz Aduriz a fost aproape de gol in minutul 79, imitat de Thiago Alcantara, un minut mai tarziu, cand s-a opus fundasul David Limbersky.
Cand meciul parea sa se incheie fara gol, ceea ce ar fi fost o premiera pentru acest turneu final, a venit golul lui Pique, cu capul, dupa o combinatie Pedro Rodriguez — Iniesta.
Cehia a ratat egalarea in al doilea minut de prelungire, cand De Gea a aparat voleul lui Vladimir Derida.
Spania a incheiat meciul cu o posesie de 67% si cu 14 cornere, fata de numai 3 ale adversarei sale.
Veteranul Tomas Rosicky, 35 de ani, a devenit cel mai varstnic fotbalist ceh care a jucat la un Campionat European. Mijlocasul detine in continuare si recordul de a fi cel mai tanar fotbalist ceh care a evoluat la un EURO.
La spanioli, Aritz Aduriz, introdus in minutul 62, a debutat la un turneu final la varsta de 35 de ani, iar David Silva a ajuns la 100 de selectii.
In primul meci din aceasta grupa, duminica, nationala Croatiei a invins-o pe cea a Turciei cu scorul de 1-0.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005368 (s)