News Flash:

Este nevoie de sange la Timisoara! Donatorii sunt asteptati la Centrul de Transfuzie Sanguina

11 Octombrie 2018
1315 Vizualizari | 0 Comentarii
sange

Reprezentantii Centrului de Transfuzie Sanguina Timisoara fac apel la donatori sa vina sa doneze sange. Numarul celor care doneaza sange la centrul din Timisoara scade pe zi ce trece, iar nevoile celor internati cresc. Veniti?

In ultimele doua luni, numarul de donatori care au venit la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina din urbea de pe Bega a scazut. Daca de obicei veneau 60-70 de donatori pe zi, acum vin 40-50, iar nevoile spitalelor sunt in crestere. Reprezentantii centrului au facut si un apel pe Facebook, prin care cheama oamenii sa vina sa doneze. „Dragi timisoreni, avem nevoie de donatori din toate grupele de sange”, scrie pe pagina de Facebook a Centrului Regional de Transfuzie Sanguina Timisoara.

„Numarul de donatori s-a redus, dar, in acelasi timp, numarul de cereri din partea spitalelor creste. Avem nevoie de sange din toate grupele pentru ca numarul de donatori recoltati in centru a scazut sub 50 pe zi. Noi mergem pe teren si recoltam inca 40, dar tot nu ajungem sa satisfacem nevoile. In mod normal numarul de donatori la centru era de 60-70 pe zi, cu ce recoltam pe teren ajungeam la o suta pe zi. Acum abia daca ajungem la 80 de donatori pe zi”, a spus Rodica Lighezan, directorul Centrului Regional de Transfuzie Sanguina Timisoara.

Veniti sa donati? Puteti dona sange de luni pana vineri, de la 8 la 13, la Centrul de Transfuzie, de pe strada Martir Marius Ciopec, nr. 1, langa Spitalul Judetean Timisoara.

Oricine poate dona sange, daca indeplineste urmatoarele conditii:

– varsta cuprinsa intre 18 si 60 de ani

– greutate peste 50 de kg

– puls regulat, 60-100 batai pe minut

– tensiune arteriala sistolica intre 100 si 180 mmHg

– sa nu fi suferit in ultimele 6 luni interventii chirurgicale

– pentru femei: sa nu fie insarcinate, in perioada de lauzie, in perioada menstruala

– sa nu fi consumat grasimi sau bauturi alcoolice cu 48 de ore inaintea donarii

– sa nu fie sub tratament pentru diferite afectiuni, respectiv hipertensiune, boli de inima, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine

– donatorii sa nu aiba sau sa nu fi avut urmatoarele boli: TBC, sifilis, malarie, epilepsie si alte boli neurologice, boli psihice, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele (pzoriazis, vitiligo), miopie forte peste 6 dioptrii, cancer, hepatita de orice fel.


centrului transfuzie sanguina timisoara donatori sange
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1279 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004987 (s)